Parmesanbröd
Idag har jag tyvärr ingen bild på varmrätten, men det blir en "starter".
Vi skall imorgon börja med ett parmesanbröd.
2 skivor Italienskt lantbröd
Olivolja
Parmesan
Ringla olivolja jämt över brödskivorna på båda sidor, panera med parmesan, rosta dem i stekpannan.
Skär upp brödet i stavar, servaras med en liten skål olivolja med en liten "spot" balsamvinäger.
Till varmrätt blir det räkpasta, tyvärr utan bild. Låt fantasin tala till dig :)
500g Stora Räkor
4-5st Schalottenlökar
3-4st Vitlöks klyftor
2,5dl Vitt vin
5dl Crème Fraiche 8%
2-3msk Hummerfond, man får smaka sig fram
1st Handfull färskriven parmesan
500g Bred Tagliatelle
Ruccola
1. Finhacka schalottenlöken och vitlöken, bryn den gyllene.
2. Slå på vinet och låt koka kraftigt så att det blir något reducerat. Tillsätt 2msk hummerfond och låt det koka med på slutet.
3. Lägg i räkorna och låt din fond koka in i räkorna, men passa så att det inte blir för länge. Tänk på att smaka på räkorna innan ni lägger i dem, ibland kan de behöva lite salt.
4. Vänd nu ner creme fraichen och smaka av, det kan behövas mer hummerfond.
5. Eventuellt behövs det en toppredning för att få den till önskad konsistens.
6. Plocka av den från plattan och rör i parmesanen.
Serveras med bred tagliatelle och ruccola.
En gammal favorit, varför byta något som fungerar ypperligt. Skickar med en länk till första gången vinet dök upp på denna blogg. http://matvinhifi.blogspot.com/2007/10/ntligen-fredag.html
Madeleine Peyroux sitt namn till trots är född i USA 1973. Hon är dock numera bosatt i Paris där hon började sin karriär som gatumusiker. Lite roligt är att hennes mormor utvandrade 1927 från Stockholm till New York, flickan har alltså svenska rötter. När hon släppte sitt debutalbum Dreamland 1996 jämfördes hennes röst med sångerskor som Billie Holiday. Det har blivit två album till efter det.
Hur låter det här då? Det är ungefär som att titta på en film från 40-talet, underbar lazzy vokal jazz, perfekt musik för nedvarvning en fredagskväll.
Låt helgen börja!
2 kommentarer:
Detta lät ju smarrigt, får testa det någon gång!
Hur går det med fotandet?
Själv var jag ute och testkörde nya Nikon D300à idag, resultat finns på bloggen http://graskala.blogg.se
Ha en bra dag :-)
//GRASKALA
Jag är rätt nöjd med fotona på parmesanbrödet och skivkonvolutet i dett inlägg. Men jag har mycket att lära, labbar för fullt.
Wow, en D300, den skulle jag vilja leka med :). Är rätt sugen på en sådan kan jag säga, men tar ju emot då det inte är mer än 1,5 månad sedan jag köpte D80:an.
Är också sugen på 24-70/2.8 :)
Maten var kanongod!
Skicka en kommentar