måndag 28 januari 2008

Jag är lite ledsen....

Varför är det så svårt att tillverka något som är funktionsdugligt och har en lång livslängd?

Jag vet inte om det är så att jag är ovanligt hårt drabbad, men det verkar inte så när jag undersöker närmare i min vänskapskrets. När jag funderar tillbaks på mina köp av materiella ting och tjänster under de senaste åren så är det ett bedrövligt trackrecord som framträder.

Den senaste olyckan infann sig under fredagen då jag skulle bevaka ett hifievent i Malmö.
Vad hände då? Jo mitt fina och kostsamma Nikon 14-24/ 2.8 objektiv vägrade att fungera efter att jag klämt iväg en tio bilder.

När jag kände mig färdig och fått ihop ett gäng bilder så tog jag vägen om FotoVideo där jag införskaffat gluggen för 4 veckor sedan. Fortfarande hade jag en förhoppning om att jag var korkad och pillat på en knapp som borde undvikas. Men vi fick testat den på två olika hus och personalen i butiken kunde konstatera att det var ett fel på gluggen och den får uppsöka teknisk personal hos Nikon.

Detta händer mig allt som oftast. Jag kan mycket sällan njuta av en produkt eller tjänst från dag 1, en transaktion följs oftast av en fortsatt kontakt för att få det jag ursprungligen trott mig köpa.

Varför?

6 kommentarer:

Mina sa...

Varför frågar du, jo därför att för det första så var de bättre förr, dvs man tillverkade saker bättre med längre hållbarhet, inte samma slit å släng samhälle som det är nu!!!, för det andra, varför skulle det inte drabba dig när det drabbar alla oss andra??:-)

/Catharina

Micke sa...

Skit också! :)

lifestylephoto sa...

Har nu uppdaterat... har du ;-)

Ha det gott!

//GRÅSKALA

lifestylephoto sa...

http://graskala.blogg.se

om du vill kolla ;-)

//GRÅSKALA

Micke sa...

Har inte lagt vantarna på en D300 ännu, men efter att kollat in dina bilder så blir jag ju inte mindre sugen.

lifestylephoto sa...

Svar: Alla bilder är tagna med ISO 3200

http://graskala.blogg.se

BlogRankers.com
Bloggtoppen.se