Idag fick jag en smaskig ide'. Kände inte för att gå utanför dörren då jag är förkyld och man, ni fattar va, det handlar om en nära döden upplevelse :-)
Efter en titt i kylskåpet konstaterade jag att det fanns följande ingredienser att tillgå.
Bacon
Potatis
Västerbottenost
Lök
Buljong
Timjan
Ruccola
Tomater
1. Koka upp och reducera 0.5l buljong, rikligt med timjan och svartpeppar.
2. Skala och skiva potatisen och löken. OBS! Löken skall vara i tunna skivor.
3. Smöra en form, börja med ett lager potatis, lite lök och hela skivor bacon, toppa med västerbottenost. Gör två likadana lager och avsluta med potatis och västerbottenost. Lite nymald svartpeppar på toppen.
4. Slå buljongen över gratängen och skicka in den i ugnen på 200grader 45-55 minuter, känn på potatisen för att faställa när den är färdig.
5. Gör en sallad på ruccola och små tomater.
Låt gärna stå en liten stund när ni tar ut formen så att alla dofter och safter går "in i gratängen", idag serverades det med vatten till.
Smaklig spis denna söndag!
2 kommentarer:
Låter ganska yummy faktiskt! :D *skriver på listan över saker som ska prova lagas*
Tack Liz,
Lite sugen på att laga detta igen blir man av att titta på bilderna :-)
När jag lagade gratängen spreds en fantastisk doft i hela huset, mums!
Skicka en kommentar