torsdag 12 februari 2009

Fredagsmenyn, Kyckling Balsamico

Kyckling Balsamico

Imorgon är det fredag!

Varför inte bjuda på kyckling? Det här receptet är perfekt bjudmat, det går alldeles utmärkt att förbereda innan gästerna kommer och bara värma på det sista i ugnen, samt koka pasta. Uppskattas i regel även av de små gästerna. :)

1 påse Kycklingfileér c:a 900g5 dl Matlagningsgrädde.
1 st Parmaskink skiva till varje filé.
3 msk Balsamico vinäger.2-2 1/2 msk Kalvfond.
4st hackade Vitlöksklyftor till såsen och 2 st klyftor att steka upp med kycklingen.
4 tsk Oregano (torkad).Salt och peppar.
1. Börja med att blanda grädde, kalvfond, vitlök, balsamico och oregano i en behållare.
2. Sätt ugnen på 225 grader.
3. Bryn kycklingfiléerna tillsammans med vitlök, samt salt och peppar. Men låt dem inte gå färdigt i stekpannan utan det får ugnen sköta om.
4. Linda parmaskinkan runt kycklingen och lägg dem i en form, slå över såsen och låt dem stå i ugnen i ungefär 15-17 minuter.

Serveras med Barillas Tagliatelle Paglia e Fieno för att såsen skall få fäste. Om du väljer en annan form av pasta så får du inte lika mycket sås med pastan vid varje tugga, det är inte bra för smaken! :)

Kleine Zalze

Cellar Selection Shiraz-Mourvèdre-Viognier 2007 ( Art. Nr: 99630 79:- ) tillhör tyvärr Systembolagets tillfälliga sortiment. Kleine Zalze som vinhuset heter, har satsat hårt på turism. Man har byggt upp en rekreationsanläggning med restaurang och golfbana. 2006 blev restaurangen vald till Restaurant of the Year i Sydafrika, bättre utmärkelse kan man inte få i Sydafrika.

Vinet får i det närmaste betecknas som ett fynd och passar fint till vår Kyckling Balsamico med sina kryddiga toner och lätta fruktigthet. Man kan finna aromer från björnbär, plommon, vanilj och lite svag nyans av lakrits.

Silje Nergaard, Darkness Out Of Blue

Silje Nergaard kommer från Norge och har precis i dagarna släppt ett nytt album ”A Thousand True Stories”, men det här albumet ” Darkness Out Of Blue” är från 2007. Man får väl placera Silje i samma genre som Diana Krall och Norah Jones, men hon drar något lite mer åt popen. Jag tycker hennes röst är något piggare och vaken med mer nerv än tidigare nämnda vokalister. En underbart vacker skiva som ger god stämning utan att skruva upp en.

Ha en trevlig fredag!

6 kommentarer:

Tesa sa...

Jag intygar, maten är riktigt god! :)

Anonym sa...

WOW, det här är en rätt, precis som du säger, som kan gå hem hos både stora och små.
Nyfiken, hittar du på dina recept helt själv eller provar du runt?
Jag som inte lagat mat sålänge kollar recept som jag sedan "leker" lite med.
Och slutligen hittar jag något som jag tycker passar mig.
Sen provar jag mig fram oxå.
Skulle jag aldrig vågat för sisådär 8 år sedan då jag levde på icas djupfrysta "bara slänga in i micron och värma".
NO MORE!

Micke sa...

Tesa, He, he, ja, det här fick du äta när du hälsade på för ett par veckor sedan.

A-M, Jag använder i stort sett aldrig ett recept rakt av då jag sällan tycker att det fungerar för mig. Ibland modifierar jag recept för att passa min smak, ibland är det fritt komponerat. Alla recept som jag lägger ut är provsmakade och jag skriver ner det precis som jag lagade det.

Djupfryst färdigrätt i micron är inte kul! :(

Anonym sa...

Låter väldigt gott! Nu blev jag hungreg fast det bara är morgon... ska nog äta frukost först. Kram

Anonym sa...

Kurr säger magen. Det där såg och låter mer än gott ut. Har bara ätit tekakor idag och nu väntar jag på en leverans av Kyckling Balsamico men såklart har du säkert käkat upp allt. Kopierar receptet för framida bruk :)

Micke sa...

Pikegirl, inte blev det mycket över! :)

BlogRankers.com
Bloggtoppen.se