fredag 13 februari 2009

AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

Glömde ju berätta att när jag var på Scandinavian Photo och beställde bläck tills krivaren så beställde jag även ett nytt objektiv. :)

Det blev ett Nikon AF-S 50mm f/1.4G. Tyvärr är det leveranstid på det objektivet och det ser dessutom ut som att skall bli en lång väntan. Men jag återkommer i ärendet.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till dej!
Vi ( läs Malte...) har börjat spana in kameror, köper fototidningar och läser sig vindögd... jag blir blind när jag ser prislappen...
Har du nåt tips för en halvpensionerad fd. krukmakare....

Tesa sa...

Wohooo! säger jag som redan har en 50mm 1,4 fast för Canon. Min älskling!
(ja, objektivet alltså, det var inte dig jag sa det till... :D )

Anonym sa...

Ja det var ett bra köp Micke. Ett fast objektiv är att föredra... min favorituppställning var Nikkor 35mm 2.0, MicroNikkor 55mm 2.8 och ett Nikkor 105mm 2.5...

Anonym sa...

... jo föresten Micke jag efterlyser ett inlägg om din fotoutrustning. Tack på förhand :-)

Micke sa...

Imse, jag hjälper er gärna! Jag skickar ett mail med lite info och frågor.

Tesa, ja din 50:a snackade du så mycket gott om att jag var tvungen att prova en bra 50:a (nikon, då alltså). Jag fick tag i ett program där man kan sammanställa EXIF informationen och se vilka slutartider, bländare och brännvidder man använder och hur ofta. Det visade sig att jag fotar rätt mycket kort skärpedjup och på 50 och 60 mm brännvidd. :)

Fabror Sid, mina bästa gluggar är egentligen 2 st av mina zoomar, men de är groteskt stora då de är ljuskänsliga. Därför är det skönt att ibland packa ner en fast glugg. Jag återkommer med ett inlägg om min utrustning och varför valet föll på just den.

Anonym sa...

En kram på dig just idag för att du är så vänlig!:)

Micke sa...

Vee, tack det samma! :)

Dan sa...

50mm fast glugg är så ofta dissad för "tråkig" brännvidd...och jag säger att det finns ingen glugg som är så mångsidig. Trots enkla konstruktioner slår de samtliga kitzoomar och många "fin"zoomar i ren skär optisk kvalitet. Good choice old chap :)
P.s har börjat titta på att byta system helt och hållet.....

Micke sa...

Dan, Whaaat!!????? Antar att vi snackar mellanformat, eller? Det kan väl inte tänkas att du skall komma över till Nikon! :)

Dan sa...

nejnej, finns ingen anledning att hoppa sidledes. ÄNTLIGEN finns något som heter HTS 1.5 till Hasselblad och innebär förställningsmöjligheter! Det är det som jag saknat i åratal på mellanformatarna.

http://www.hasselblad.se/promotions/pro-kit-campaign.aspx

Micke sa...

Dan, vad läckert! Jag kommer ofta att besöka dig. :)

BlogRankers.com
Bloggtoppen.se