tisdag 24 juni 2008

Ferrari Challenge Stradale, då går det undan....

Vissa grabbar gillar bilar och en del grabbar gillar vackra ting. Jag är en grabb som gillar bilar och vackra ting! I måndags fick jag möjligheten att kombinera dessa parametrar tillsammans med min kamera. Måndagen blev en bra dag!

Det som kom i min väg var en Ferrari. Vid ett snabbt ögonkast ser det ut som en 360 Modena. Men om man dröjer kvar ögat en liten stund så ser man att det inte är en vanlig 360 Modena.

Det här är en raceversion som heter Challenge Stradale. Om den informationen som jag tillskansat mig stämmer så tillverkades denna modell 2003 och 2004. Produktion bestod av c:a 60 bilar per år. Det är alltså inte direkt en dussinbil.

Bilen består av en hel del kolfiber samt att fjädringen är uppbyggd med titan som gör den 20% styvare, bra för banan. Ur 90 graders V8:an lyckas man plocka ut 425 Hk och det sätter rätt bra fart på de 1280 kg när man önskar. Växellådan är den vid det här laget kända och eftertraktade 6vxl sequentiella F1 lådan. Om man har möjlighet kan man åka 0-100 km/h på 4.1 sekunder och låter man den dra igenom växlarna så börjar det ta emot vid 300 km/h.

Det går undan med andra ord!

3 kommentarer:

Tesa sa...

Jag är tjej och gillar både vackra ting och bilar!
Trevliga bilder, kul med collage, tänkte jag också göra ett litet enkelt på bilderna från midsommar (när jag nu väl sätter mig och gör det)

Micke sa...

Du kanske skulle byta din bil mot den här bilen Tesa. :)

Tesa sa...

Jodå, gärna! Ska bara hämta det jättestora kontokortet! *vart la jag det nu då??* ;)

BlogRankers.com
Bloggtoppen.se