fredag 13 juni 2008
Fredagsmenyn
Idag blir det även en förrätt. Det är nu sluttampen på sparrisen. Hoppas ni kan få tag i ett par spröda svenska sparris, det förtjänar ni. Vi skall dessutom ge oss på ett lite slowfood, pyssla nu om de läckra revbenen. Det är kärleken till maten och ett gott glas vin under tillagningen som kommer att ett ge de goda resultaten i köket.
Lycka till!
1 st Knippe färsk sparris.
Parmesan
½ Citron
Fling salt
Olivolja
1. Koka upp vatten med en halv citron som är skalad och tärnad och salt.
2. Lägg i sparrisen och låt koka c:a 3-4 minuter.
3. Tallriksserveras, ringla olivolja över, lite flingsalt, ta 1-2 st skivor parmesan och smula de över sparrisen.
800 gram Tjocka revben från charken.
Färsk rosmarin
Vitlök
2 st gula lökar
1st Citron
5dl grönsaksbuljong
1. Skär upp löken i centimeter stora slantar (behöver inte skalas) och lägg dem i botten på en stekgryta. Krossa 2-3st vitlöksklyftor, skala citronen och tärna den lägg ner det i grytan. Klipp av 3-5 st kvistar Rosmarin, stoppa i grytan. Fyll på med buljongen.
2. Sätt på grillen så att den blir varm, försök hålla 100-120 grader.
3. Dela revbenen i två stycken portionsbitar och bryn upp dem så att de får färg. Lägg de sedan i grytan med kött sidan ner. Kör på grillen i c:a 1 ½ - 2 timmar under ompysslande.
4. Ta upp köttet och lägg det på en aluminiumfolie, strö rikligt med flingsalt & lite peppar över, lägg i två stycken Rosmarins kvistar och förslut paketet. Låt det nu vila tills vi har gjort såsen.
5. Allt som är kvar i grytan slår vi över i en kastrull. Låt det koka i c:a 10 minuter, smaka av med lite grönsaksfond. När smaken sitter där så silas grönsakerna bort och man reder såsen med Maizena till önska konsistens, se nu upp, vi vill inte ha en för tjock sås.
Serveras med kokta nypotatis och ett glas Masi Masianco!
Trevlig Helg!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Jättemumsigt säger jag bara! :D Och gratulerar (lite sent kanske) till förlovningen, och snart giftermålet!!
(med högtidlig röst) Må lycka vara er följeslagare genom livet..!
Tack Liz!
Skicka en kommentar