söndag 3 februari 2008

Söndagsutflykt

Sjöstigen Häggenäs

I min ungdom tillbringade jag många helger i vår stuga i Häggenäs. Det blev mycket fiske och mopedåkning i skog och mark. Det är c:a 20 år sedan jag sist var här och nyfikenheten var stor på förändringarna. Men tiden hade nästan stått still, området lever vidare och hålls i gott skick av vägföreningen.

Änder

Häggenäs ligger intill Ringsjön, naturen är underbar. Idag var det dock inte så roligt väder, kallt så att man blev bottenfrusen, Brrrrr.

Lås

Nu var vi väldigt nära Fulltofta och där har jag en kompis som har ett antikmagasin, det var bara att styra bilen dit. När vi kom dit så var vi något tidiga, låst och igenbommat. Ett snabbt samtal och vi fick veta att beräknad ankomst var om 1o minuter.

Ska vi byta grejer?

Magasinet i Fulltofta var fyllt med grejer, så vackra gamla saker. Tyvärr medgav ljuset inte till fotografering i den utsträckning jag önskade. Kan ju säga att jag blev inte mindre sugen på en Nikon D300 nu, det höga iso talet med bibehållen kvalitet var saknad big time.

Bakom Dörren

En dörr kan betyda så mycket, att gå in genom en dörr kan förändra ditt liv. Vad finns bakom dörren när vi väl tryckt ner handtaget och tagit oss in?

Kyrkans Värme

När vi kommer in välkomnas vi av en värme som kommer väl till pass för våra frusna kroppar. Jag som är lång får passa huvudet för orgeldiket. Kyrkan är betagande vacker och man kan inte förstå att kyrkan är från 1100-talet, fantastiskt att något kan finnas så länge.

4 kommentarer:

Tesa sa...

Gamla saker är helt otroliga att fotografera. Helt otroligt när de får vara kvar också så länge.
Det där handtaget var väldigt vackert, och kyrkan speciell.

Micke sa...

Det var så roligt att vara inne i antikmagasinet. Tyvärr var det två saker som drog ner lyckan något, avsaknaden av en D300 och ett stativ. Hade många bilder med mig hem, men åldern tar ut sin rätt. Skakar något helt vansinnigt på största delen av bilderna, papperskorgen nästa.

Gisan sa...

Fantastiska bilder som gör att min skrivarnerv kliar :-) Kram

Micke sa...

Vad glad jag blir Gisan!

BlogRankers.com
Bloggtoppen.se