söndag 17 februari 2008
Snabb & smarrig Söndagslunch
En perfekt söndagslunch skall vara snabb att exekvera, helgens tid håller på att rinna ut och de sista minuterna på ledigheten vill man kanske spendera på annat sätt än framför spisen.
Dagens matlagning är överstökad på endast ett antal minuter, låt oss säga tio. Det är mindre tid än du lägger på att hämta en Pizza eller burgare.
När du ändå är och handlar frukostbullar så plockar du med dig hem följande godsaker.
1 pkt Bacon.
Ciabatta, hur många styr du själv, bra va?
Ett gäng cocktailtomater eller små plommontomater, de smakar bäst i regel vid den här årstiden.
Ruccola.
Mozzarella gjord på buffelmjölk, kostar en liten slant mer än den vanliga, men det är skillnad.
Färska champinjoner om man gillar svamp.
Färsk Timjan
Vitlök
När det är dags att göra magen glad så tar vi oss till köket.
1. Stek baconen och låt dem rinna av, gör dem nu inte för knapriga.
2. Medans Baconen ligger i pannan så tvättas grönsakerna och skivas upp.
3. Bryn upp svampen med lite salt och peppar i samma panna som baconen stektes i.
4. Skär ciabattan på längden och ringla lite olivolja över dem och lägg dem med snittytan ner i pannan efter att svampen är stekt. Passa dem nu, för det går ganska snabbt att få den gyllenbruna ytan. När de är klara så delas en vitlök på mitten och dra den över den stekta ytan på ciabattan. När ciabattan är stekt fungerar den stekta ytan som ett sandpapper och vitlöken rivs av och ger en underbar smak till brödet.
5. Nu är brödet varmt och då utnyttjar vi den varma ytan till att lägga mozzarellan på, fortsätt med ruccolan, baconen, svampen, tomaterna och sist så strör vi färsk timjan innan vi lägger på locket.
Smaklig spis!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
7 kommentarer:
Mumselimums alltså! :D Smarrigt är inte tillräckligt starkt att beskriva känslan jag får när jag tittar på bilden!
Pssst...jag har gjort som jag lovade ;-)
Det här receptet ska jag testa. Kramar...
Jäklar vad gott det ser ut... Jag kanske skulle satsa på en matlagningskurs? :-)
Det känns bra att få ert snålvatten att rinna till, då har jag lyckats med min bild :)
Håkan, inte behöver du gå en kurs, gå på känslan ;)
Den där såg riktigt god ut! Åh, jag blir så hungrig, har inte käkat nåt vettigt än idag!!
Tesa, du skall inte slarva med maten så. :)
:-) Det bästa med det här receptet.. det är BRA studentmat! :-P hehe
Skicka en kommentar