torsdag 14 februari 2008

Fredagsmenyn

Heta Räkor

Då var det dags att planera för morgondagen igen. En del har undrat hur det ligger till med planeringen så jag tänkte jag skulle förklara hur det fungerar med fredagsmenyn.

Det som kommer upp på bloggen på torsdagen har jag i regel lagat fredagen innan, så bloggen ligger normal sett en vecka efter. Detta började jag med när det blev så fel med ett recept tidigare i höst, det var inte tjänligt som människoföda. Så jag tänkte att det måste vara testat och klart innan ni får en chans till att laga det, numera är allt provlagat och fotat av mig.

Då drar vi till affären!

500g Stor Räkor
500g Tagliatelle
2-3st Vitlöksklyftor
½ Chili frukt om ni använder de små Asiatiska, annars 1st chili
2 ½dl Grädde
1dl Vitt vin
6-8st Soltorkade tomater
Färsk Basilika
Ruccola
Parmesan
Olivolja
Focaccia

Tillbaks till köket.

1. Finhacka vitlöken och chilin. När du ändå har kniven framme så skär du upp de soltorkade tomaterna i små bitar.
2. Sätt på pastan.
3. Bryn upp vitlöken och chilin i olivolja
4. Lägg i räkorna och tomaterna när vitlöken fått lite färg, se till så att det inte är för lite olja i pannan.
5. När räkorna fått stekas upp med kryddorna en liten stund så är det dags för vinet, låt det koka upp lite innan ni slår i grädden.
6. Låt det koka ihop något och tillsätt samtidigt färsk basilika efter smak, smaka av med lite salt och svartpeppar.
7. Lägg nu i en näve färskriven parmesan och eventuellt red av om ni önskar det lite tjockare.
8. Blanda nu ner pastan.


Klart för servering, lägg nu rikligt med ruccola på toppen samt lite färskriven parmesan. Skär upp några skivor av Foccacian och servera tillsammans med ett litet fat bestående av olivolja och en klick balsamicovinäger att doppa brödet i.

Dricka till blir som det brukar bli när det är vitt vin, det vill säga Masi Masianco. Det vinet passar så bra till det mesta och här har vi en chili som vi får passa oss lite för.

Gavin DeGraw Chariot-Stripped

För underhållningen står Gavin DeGraw med sitt album Chariot-Stripped. Det är en akustisk variant av hans album från 2003 som heter Chariot. Jag rekommenderar starkt att man skall satsa på ”the stripped version” om man skall köpa denna platta. Musiken är som vanligt en singer/songwriter när jag plockar fram en skiva. Måste ta och göra något åt det där :)

4 kommentarer:

Steve sa...

Definitivt ngt jag ska prova när jag väl kommer över -stora räkor- till ett överkomligt pris! :)

Hoppas det är bra med ryggen!

Micke sa...

jag föredrar när det är lite fart i chilin, men jag har anpassat det lite här. Stora räkor kan vara lite tufft att få tag i till ett rimligt pris. I Danmark är det kanske ännu svårare?

Ryggen ja, det är en tråkig historia :(

B. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
B. sa...

Oj.. detta låter som något jag åt när jag och bror var på den italienska restaurangen vid kanalen. ..Glömt namnet nu. :P ENORMA portioner, men ganska gott :)

Ojoj..något fel med ryggen? :/ Krya på den..! :)

(var tvungen att ta bort förra kommentaren.. hade råkat skriva "detta låter som någon jag åt"..vill inte råka framstå som en kannibal .. :$

BlogRankers.com
Bloggtoppen.se