Italiensk Ciabatta Burgare
Shopping lista
Shopping lista
500g Skinkfärs
Coktailtomater
Ruccola sallad
Färsk Basilika
Rödlök
Potatis
Morötter
Vitlök
Blandad sallad
Onsalas luft torkade skinka
2st Stora Ciabatta eller 4st små Ciabatta
Mozzarella ost
Olivolja
Balsamico vinäger
Hur får man ihop detta?
Börja med att hacka vitlöken och lägg den i en plastpåse tillsammans med olivolja, flingsalt och svartpeppar. Skär potatisen och morötterna i stavar och lägg även dessa i påsen, knåda påsen så att allt blandas ordentligt. Låt påsen stå och dra en 15-30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader varmluft, sätt in potatisen i 35- 50 minuter beroende på hur stora stavarna blev.
Blanda färsen med salt, peppar och lite olja. Forma dem till burgare som motsvarar Ciabattan storlek, tänk på att burgarna drar ihop sig och blir tjockare.
Hacka tomaterna och basilikan, blanda med ruccolan och blandsalladen. Dressa den med lite olja och balsamico vinäger.
Bryn upp burgarna och när de börjar bli färdiga lägger man på några skivor Mozzarella ost och sätter på locket på stekpannan.
Dela Ciabattan på längden, lägg sallads mixen på den undre delen, placera burgaren ovan på salladen, lägg en skiva lufttorkad Onsala skinka, toppa med ett par rödlöks ringar.
Servera med potatisen och morötterna.
Så var det dax för dricka
Club Privado Reserva
Club Privado "Western Vineyards" produceras av firman Barón de Ley.
Vinmakaren José María del Rio letade efter den rätta jordmånen bland Riojas västra vingårdar där klimatet är kallare och där variationerna mellan dag och natt är större. Vinet är gjort på 100 procent handplockade tempranillodruvor. Vinifieringen har skett i rostfria ståltankar i 29 grader. Under 10 dagar har juicen varit i kontakt med skalet. Det färdiga vinet lagrades därefter 24 månader på amerikanska ekfat och ett år i butelj i Barón de Leys vinkällare. Lagringsbarhet 0-3 år.
Naturligtvis slänger jag på en platta också
Lotta Wenglens In The Core
Detta är Lottas fjärde skiva och den mest internationella av alla album. Hon har tidigare haft ett gott öga till Country, men denna gång är det rockigare men också en mörkare platta. Här finns ett par spår som är ruskigt bra. Det här är en bra platta när vinet börjar gå in i kroppen och man känner att man börjar hitta lösningar på problemen som finns i vår värld, stora som små.
Ha en skön Fredag
2 kommentarer:
SJÄL FICK JAG HÅLLA TILLGODO MED EN OSTFRALLA MED EN KRYDDIG KORV
+ EN ÖL
OPS DET BLEV 2 ÖL INNAN JAG BLEV FÄRDIG MED DEN HÄR KOMMENTAREN
KAJ
Din stackare.
Skicka en kommentar