Ibland är tiden knapp och man får ägna sig åt snabbmat. Något som är mycket vanligt när man är en ambitiös amatörkock är att man krånglar till det. Man sätter samman rent för många smaker och det blir en komplicerad smakexplosion som är svårbestämd. Och något som vi delar med barn är att om vi tycker det verkar konstigt och okänt så har vi svårt för att tycka om det.
Så därför skall vi göra det oerhört enkelt för oss idag, enkla, raka smaker i symbios. Vi skall laga en pasta med tomat och basilika.
C:a 150-200g Barilla Spaghetti No 5.
200g Körsbärstomater.
½ Kruka Basilika, eller efter egen smak.
1 ½ dl Grovt riven Parmesan.
2-3 Vitlöksklyftor.
Olivolja.
Flingsalt & svartpeppar.
1. Koka upp pastan.
2. Medans pastan kokar, skölj upp tomaterna och basilikan. Dela tomterna på mitten, hacka vitlöken, riv parmesanen och dela basilika bladen i 2-3 bitar.
3. För att inte stressa och bränna saker så börjar vi inte med att hetta upp olivoljan i stekpannan förrän vi sköljt pastan. Sautera vitlök en kortstund i oljan, tillsätt tomaterna, salt och svartpeppar och låt dem sautera i 2-3 minuter.
4. Vänd ner pastan, basilikan och sist parmesanen. Servera omedelbart.
Enkelt, snabbt och mycket gott!
2 kommentarer:
Så enkelt det lät.
Och så gott det ser ut.
Tomater och basilika går verkligen ihop.
Tack för recept och bild.
Mera sånt :-).
Jag älskar andras recept och gärna när de har en matbild till.
A-M, det kommer mera!
Skicka en kommentar