lördag 10 januari 2009

4:e mappen, 4:e bilden

Bokskogen 2007-12-06

Ninna hade en kul grej på sin blogg som jag gärna hakar på. Man skall lägga upp en bild från sin 4:e bildmapp och i den välja bild nummer 4.

För mig blev det en decemberbild från Bokskogen tagen 2007. Jag använde mig av en Nikon D80 med kitgluggen 18-70 f/3,5-4,5.

Inställningar på kameran var brännvid 62mm, bländare f5, slutare 1/500 sek, ISO 320 och jag valde spotmätning av ljuset.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Men äsch då.
Tänkte jag oxå skulle hänga på detta.
Men i fjärde mappen så var fjärde bilden en film på hundarna.
Och det vet jag INTE hur man lägger ut.
Nåväl.

Anonym sa...

Så vacker bild, Micke!

Har du något gott råd att komma med, när det gäller hur man fiffigast ordnar sina bilder i olika mappar, så att man hittar dem sedan?

På photoshop kan man ju tagga bilderna. Det är bra. Men kan man gå in där, leta reda på en taggad bild och sedan lägga in den på bloggen därifrån. T.ex:?

Jag håller på med att försöka få ordning på sakerna nu. =D

Anonym sa...

Apropå mat och bilder.
http://lappan.blogg.se/2008/june/mat-mat-mat-och-mera-mat-bilder.html#comment

Micke sa...

A-M, om det är en film så är det ingen bild: :) Du kanske kan lägga ut fjärde bilden?

Vad härligt att du hittat vägen till matlagning!

Ninna, man kan ju tagga sina bilder i PS eller Bridge, men du kan nog inte ladda upp dem direkt därifrån. Man brukar få hämta bilder om man skall lägga upp dem på en server. Du får leta upp dem först så du vet var de är sedan laddar du upp dem.

Jag har en mapp med bara bilder, den har jag sedan delat in i kategorier typ, mat, natur, hifi, familj osv. Under dessa mappar har jag sedan ytterligare mappar för att hålla rätt på vad för sorts bilder jag har där, oftast då även märkta med datum.

Anonym sa...

Du är så seriös Micke....jag bara knäpper med min digitalkamera modell enkel,,,, Men skulle vilja äga en fin systemkamera (digital) vi (Malte) äger en jättefin systemkamera (Nikon) som bara ligger i sin låda med alla sina objektiv...

Micke sa...

Imse, Hi, hi, hi, jag seriös. Lite ordning måste jag ha, det rör sig nog om en 10 000 bilder jag hushåller på min hårdisk vid det här laget.

Till en del av Nikons digitala systemkameror kan man använda sig av de objektiven som ni har till er analoga kamera

Anonym sa...

I think I come to the right place, because for a long time do not see such a good thing the!
jordan shoes

BlogRankers.com
Bloggtoppen.se