tisdag 28 juli 2009
Grillad Marulk
Marulk är en fantastisk fisk, fast i köttet och perfekt för grillning. Här följer ett enkelt sommarrecept om ni funderar på att grilla fisk.
Receptet för 2 personer.
2st skivor Marulk (500-600g).
1pkt Bacon.
1st påse medelhavs sallad, eller att man själv blandar lite sallad. Ruccola bör dock ingå.
4-5hg Svensk nypotatis.
6-8st cocktailtomater.
Purjolök.
1dl Olivolja.
1msk Dijon senap.
1msk Vitvinsvinäger.
Persillade, krydda som finns färdig på burk, innehåller salt, vitlök, persilja och citrongräs.
Citron.
I köket
1. Ta bort ryggbenet på Marulken så det är 2st ”tournedos” liknande bitar kvar. Marinera bitarna med persillade och citronsaft i c:a 30 minuter. Linda sedan in dem i bacon.
2. Sätt på potatisen.
3. Blanda oljan, Dijon senapen, vinäger, salt och peppar.
4. Grilla Marulken på medelvärme, den är klar när den har 45 grader i mitten.
5. Under tiden blandas salladen ner i oljan och när potatisen är färdig blandas även den ner med salladen och oljan. Smaka av med salt och peppar.
6. Serveras!
Smaklig spis!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
Och du köper fisken till mig så jag kan prova eller? ;)
Fint recept.
Går det bra att byta ut marHULKEN?
Jag gillar inte marulk.
Tesa, ni borde ha god tillgåg och kanske bättre pris uppe i Bohuslän, eller? :)
A-M, gillar du inte Marulk? Svårt att byta ut mot något annat, det bör i så fall vara en vit fisk med fast kött. Man kn i och för sig marinera fisken och sedan linda in bacon runt den, då skulle nog en abborre passa fint. :)
Marulk, jo, jo det skulle sitta fint i gommen.....
Ser gott ut! Mums
Skicka en kommentar