torsdag 16 juli 2009

Eraclea Mare, Venezia, Italy

Goppion Kaffe

Jag har varit i Italien för att samla inspiration till nya matbilder. Det har varit skönt att få vistas i en datorfri zon ett tag och samla ny energi. Det känns som om jag har fått lite kreativitet tillbaks och jag har redan lagat en ny rätt som kom fram ur resan, recept kommer inom kort.

Jag upptäckte även ett nytt kaffeställe i Eraclea Mare där jag blev serverad den godaste kopp kaffe jag smakat i Italien. Baristan hade en något annorlunda metod för att framställa själva espresson som är grunden för alla modeller av kaffe. Hon använde sig av 0,8-0,9 bars tryck och körde den i c:a 48-50 sekunder för att få fram ett skott, märkligt men otroligt gott! Bönan kom för övrigt från Goppion om någon missar informationen i bilden. :)

Jag återkommer med några bilder från Italien senare, men först måste jag planera och förbereda för en smörrebrödsafton imorgon!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Underbar resa efter vad jag förstår. Välkommen hem igen.
Jag hade också behövt lite nytändning vad gäller inspiration och kreativitet.

Micke sa...

Ninna, jag har kännt mig så tömd på ord och kreativitet till fotografering har saknats. Ord saknas fortfarande men bilderna börjar komma tillbaks. :)

BlogRankers.com
Bloggtoppen.se