lördag 6 september 2008

Canvas tavlor

Bloggen har blivit lite eftersatt de senaste dagarna och anledningen till det är att mitt fotointresse har utvidgats ytterligare.

Jag har köpt mig en 24" storformatsskrivare för foto. Jag kommer nu att kunna skriva ut på Canvas och papper från rulle.

Nu är det tyvärr inte bara att plugga in och köra, nä nu är det en sak till som skall färgmatchas. Jag är nära ett gott resultat nu på papper, det som ställer till det för mig just nu är svartvita utskrifter med någon detalj i färg. Har haft mycket grönstick men det börjar att balanseras ut nu och det verkar som om färgutskrifterna blir bra ändå.

Men jag har fått bra hjälp av fotograf Dan Lindberg ( http://www.danlindberg.com/ ) och Christer på Scandinavian Photo att reda ut en del frågetecken. Måste nämna att servicenivån hos Christer på Scandinavian Photo har sträckt sig en bit längre än vad man kan förvänta sig, underbart att ha en sådan butik att luta sig emot på nära håll.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att du köpt en riktig skrivare, vilken blev det?

Själv kom jag hem med en ny skärm idag... det blev en Samsung SyncMaster 2493HM 24" Hmmm BIO är gott ;-)

Micke sa...

Grattis till skärmen Mattias, en bra skärm gör skillnad när man sitter med sina bilder, för inte har du väl den till Bio :)

Det blev en Canon W6400P med pigment bläck, kan köra rullar med 61cm bredd.

Har precis fått hem en laddning bilder från Crimson och det kan jag matcha nu tycker jag, men frågan är om jag inta ka få ut lite till :)

Anonym sa...

...och sen blir det en egen utställning.

Micke sa...

Vi får väl se Vee..... :)

Anonym sa...

Det låter verkligen spännande det här. Tänk om man kan lära sig lite mer om fotografering genom att följa dig blogg? Det vore kul!

Tesa sa...

utställning vill jag också se! Fast jag kan iofs komma ned och titta på bilder ändå.

Håkan Bergman sa...

När kommer boken? :-)

Micke sa...

Ninna, jag hjälper gärna till så gott jag kan.

Tesa, visst skall du titta på bilder:)

Håkan, boken? Jag jagar bilder till en bok, men den är inte min :)

BlogRankers.com
Bloggtoppen.se