Hej min älskling!
Hoppas din dag har varit bra.
Idag när du kommer hem så får du stekt Hälleflundra med vitvinssås och kronärtskockspasta.
För att du skall kunna koppla av ordentligt så står ett varmt bad omgärdat med levande ljus och ett glas vin och väntar på dig. När du känner att musklerna släpper sitt grepp och helgen kan börja så står maten klar.
Puss på dig!
Idag när du kommer hem så får du stekt Hälleflundra med vitvinssås och kronärtskockspasta.
För att du skall kunna koppla av ordentligt så står ett varmt bad omgärdat med levande ljus och ett glas vin och väntar på dig. När du känner att musklerna släpper sitt grepp och helgen kan börja så står maten klar.
Puss på dig!
Inköpslista för 2 pers.
400-450 g Hälleflundra (skurna som kotletter)
1pkt Philadelphia färskost Vitlök & Örter
2 ½ dl Vitt vin
2 ½ dl Mjölk eller grädde
1st grönsaksbuljong
1pkt Färsk pasta fylld med kronärtskocka
1st Broccoli
Smör
Maizena
Då börjar vi stöka till det i köket.
1. Koka upp vinet och mjölken och låt det reducera något, spritsmaken skall bort.
2. På med två kastruller (en för broccolin & en för pastan) med vatten som är saltat, låt det komma i kok och håll dem sjudande så att de är klara när det närmar sig servering.
3. Vispa i Philadelphia osten i såsen och koka ihop, eventuellt behövs såsen redas med Maizena.
4. Värm på smör och olivolja i en stekpanna. Lägg samtidigt i broccolin.
5. Bryn Hälleflundran ett par minuter på ena sidan, samtidigt som du vänder Hälleflundran så slänger du i pastan. Glöm inte att salta & peppra fisken.
6. Slå ut broccoli vattnet och klicka i lite smör, sätt på ett lock blanda runt broccolin och smöret.
7. Skölj pastan och lägg upp den på tallriken, lägg på fisken, slå lite sås över och toppa med broccolin.
Mycket nöje!
2 kommentarer:
Ge ut en kokbok och skicka mig ett x..
Malte, vi får se vad framtiden kan bjuda på. :)
Skicka en kommentar