Efter röken så benar man ur fisken, den har gröna ben som syns tydligt. Lite tålamod är önskvärt, men det är värt alla minuter det tar att få bort benen.
En grov macka, Skanörs Grova är ett utmärkt val. Bre på smör, ett par nykokta färskpotatis, lite pepparrotskräm, rökt horngädda och gräslök på toppen.
Serveras med en kall öl och värmande sol!
13 kommentarer:
Ser gott ut... apropå sista bilden, är det detta som kallas produktplacering ;-)
Nä... kylskåpet väntar jag blev lite hungrig :-)
Mmmmm så gott det ser ut. Jag har aldrig smakat rökt gädda men det är säkert gott. Pepparrot passar jättebra till gädda!
Fabror Sid, he, he, så skulle man kunna kalla det. :)
Imse, går det att få tag på horngädda uppe hos er?
Farsan brukar röka fisk. Jag brukar mest bara äta den:)
Vee, vad blir det för fisk då?
Abborre. Jag har förresten rekord i pimpelfiske av abborre i tjärnen bakom föräldrarnas hus. Drog upp 27 som alla låg runt halvkilot. Det sitter i handleden:) Men jag fiskade nog slut på dem för ingen har fått några många fiskar där sedan dess och det var flera år sedan.
Nix inte att fiska i alla fall, du kanske kan leverera lite????
Okej. Har horngädda något med gädda att göra över huvud taget?
Och Micke! Vad heter den där smått trekantiga fisken som går till i juli! Minns hur fiskeentusisterna stod på rad längs pirer och kajer i Helsingborg. Jag har totalt glömt namnet. Den, rökt, är en delikatess.
Ninna, är det inte horngädda du menar? Den brukar locka fram sportfiskarna på vårkanten i Sveriges södra regioner. Horngäddan ser nästan ut som en trekant i genomskärning.
Nej det menar jag inte. Fisken jag tänker på är betydligt knubbigare.
Ninna, kan det vara Makrill?
Nenene! Inget sådant vanligt. Men följ länken här så... (kom äntligen på namnet och sökte på google)
http://www.svenskfisk.se/1595.aspx?cat1=&cat2=1130
Hmmm, Stenbit, har aldrig tillrätt en sådan.
Skicka en kommentar