tisdag 14 april 2009
Plankstek
Nu är vi trötta på sill och igår fick vi eldat lite planka. Inte så mycket till recept egentligen så jag kör en snabbvariant.
Börja med att linda in tjocka bitar av oxfilé med bacon, bryn dem i en het stekpanna tillsammans med smör. Låt dem vila något, sätt i en termometer skicka sedan in dem i ugnen på 110 grader och ta ut dem när köttet når 62 grader. Låt köttet vila i c:a 20 minuter. Det är ungefär den tid det tar för mosen att bli gratinerad, bra tajmat va?
Linda lite bacon runt grön sparris, bryn snabbt i en het panna så att baconen får lite färg.
Potatismos med ägg i, gör den inte för hård för då blir den besvärlig att spritsa ut på brädan samt den kan bli något torr. Och för guds skull, glöm inte att riva ner lite muskot!
Spritsa mosen på brädan, en tomat med salt, svartpeppar och parmesan, baconlindade sparrisen. In med det i ugnen på 225 grader medans köttet vilar sig. Lägg sedan bara upp köttet när mosen är gratinerad och servera genast med ljumen bearneisesås.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Plankstek är mumsigt! även med fisk.
Meeeeeeh, klockan är endast 08.22 på morgonen och nu blev jag hungrig!
Imse, eller falukorv..... :)
A-M, Hi,hi, det ser jag som gott betyg! :)
Ojojoj vilken middag! Kramar...
Skicka en kommentar