lördag 25 april 2009

En tur till naturen, jag vill veta mer........


Ibland kan det kanske verka som att mina bilder är slumpmässigt tagna. Den här bilden såg jag när Tesa var på besök i Januari. Vädret var då inte rätt för den här bilden så den fick läggas på minnet. Men så förra lördagen så vaknade jag tidigt och såg vart vädret var på väg. Jag packade ihop mina fotogrejer och körde iväg kl 6.00 på morgonen för att fånga ljuset. Idéen var att jag skulle göra en panoramabild. I den här bilden ligger 7 exponeringar som sedan är sammansatta till en bild. Det tråkiga är att min idé och det färdiga resultat inte riktigt blev det samma. Jag återkommer i ämnet. :)

För att utvecklas inom fotografin så skall jag idag och lyssna på en man som har naturfotografi som passion. Han har dessutom lyckats att fånga många bilder som engagerar människor som uppskattar den kategorin av bilder, han heter Terje Hellesö . Vi får se om något kan fastna på mitt stackars teflonminne. :)

9 kommentarer:

Dan sa...

Ha en trevlig föreläsning! Terje är duktig fotograf och väldigt duktig på att synas medialt. Han kan ge dig nyttiga tipps.
Personligen håller jag inte med i alla hans tankar och idéer, men generellt är han bra.

Tog du panobilden med vertikala utsnitt eftersom du behövde 7 exp?

Micke sa...

Dan, jag använde mitt PC-E 45 och förskjöt det horisontellt. Jag överlappade nog något mer är vad jag behövde. :)

vee sa...

De där träden har jag sett på TV. Bad hair day...

vee sa...

By the way - Terje bor ca 3 mil från mig:)

Micke sa...

Vee, vyn känns för mig väldigt skånsk. Terje har en hel del vargbilder och det har ni ju en del av där. Han skall flytta till sommaren.

Anonym sa...

Nu har det gått tre dagar sen du gick på föreläsningen, antar att du är ute och fotar, ska bli kul att se resultatet. Kram

Micke sa...

Diamanten, det skulle vara väldigt roligt att få vara ute och fotografera. Jag har hört att rapsfälten är på gång, de är så underbart vackra. Men i stället ligger jag hemma och är sjuk, rösten har lämnat mig ikväll. :(

Tesa sa...

Men vad fint det blev! Den här har jag ju missat alldeles! Roligt när jag visste att du hade nåt i sikte gällande allén.

Micke sa...

Jag är inte helt nöjd med den Tesa. Det är lite frustrerande när man har en bild i huvudet och man inte får ut den som verklig bild.

BlogRankers.com
Bloggtoppen.se