Crêpes Suzette
Då fortsätter jag med följetongen ”Namnsdagsmiddag”. Nu är det dags för efterrätten och den är smaskig!
Till Crêpes behöver vi följande.
2st Ägg.
3dl Gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk).
1 ¼ dl Vetemjöl.
1tsk Socker.
Salt.
Såsen.
2st Apelsiner, saft och skal.
1st Apelsin som fileas.
2msk Socker.
1msk Smör.
2cl Cointreau eller Grand manier.
½ dl Nötter, tex mandel, hasselnötter mandelflarn, pekannötter eller pistasch. Kort sagt, ta vad du vill.
Hantverket.
1. Riv skalet på 2st apelsiner (Inte det vita) och pressa saften ur dem.
2. Filea en apelsin.
3. Blanda smeten till Crêpesen och grädda i smör.
4. Smält sockret i en låg panna.
5. Tillsätt apelsinsaften och skalet och låt koka ihop något.
6. Tillsätt smöret.
7. Lägg i crêpesen och vänd dem försiktigt tills de blir varma.
8. Slå på spriten och flambera.
9. Lägg upp på en tallrik och strö över apelsinfiléerna och nötterna, serveras omdelbart.
Lycka till!
2. Filea en apelsin.
3. Blanda smeten till Crêpesen och grädda i smör.
4. Smält sockret i en låg panna.
5. Tillsätt apelsinsaften och skalet och låt koka ihop något.
6. Tillsätt smöret.
7. Lägg i crêpesen och vänd dem försiktigt tills de blir varma.
8. Slå på spriten och flambera.
9. Lägg upp på en tallrik och strö över apelsinfiléerna och nötterna, serveras omdelbart.
Lycka till!
7 kommentarer:
Äntligen stillas min nyfikenhet....ser smarrigt ut. Gillar att du skriver Hantverket som rubrik i receptet, för det är ju vad en god måltid är.
Gillar också tulpanarangemanget, jättetjusigt!
Åh så gott... får se till att komma ned och få mat snart igen! ;)
Rosor hur kan man se en sak och skriva en annan?????
Imse, visst är det rosor. :)
Tesa, :)
Ser jättegott ut! Mums!
Du tar så jäkla bra bilder på mat (också), ville bara säga det.
Mmmmmmm....och som om det inte räcker.....mmmmmmm :)
Jag som ÄR så gottesugen!
Skicka en kommentar