fredag 30 maj 2008

Cykelfest i Kvarnby

Imorgon är det dags för den årliga cykelfesten i Kvarnby som C och tre av hennes väninnor arrangerar varje år.

Det här är otroligt kul. Alla som anmäler sig får sig tilldelat en uppgift, antingen skall de laga en förrätt, middag eller en efterrätt av valfri sort för 6-8 personer . När det äntligen blir tid för fest så samlas vi alla på en stor allmänning. Där får alla ett kuvert med en karta, tre kuvert och ett schema med hålltider. Därefter delas alla in i tre lag och då blir uppdelningen efter vilken måltid man skall servera, alltså ett förrättslag, ett middagslag och ett efterrättslag. Det blir då lite lagtävling med lokal anknytning

Kl 16.00 är det tid att öppna första kuvertet, där får du en adress som du skall infinna dig på för att smaska i dig en förrätt med ett glatt gäng. Bara att hoppa upp på cykeln och dra iväg. Här går det med rätt bestämda tramptag.

Vid 17.30 öppnas middagskuvertet med en ny adress och ett nytt glatt gäng. På cykeln igen för en liten tur genom grannskapet. Nu går det lite lugnare och man kan mycket väl stöta på andra cyklande som är på väg till en okänd adress.

Kl 19.30 är det tid för efterrät med ytterligare ett nytt gäng som i regel är ännu gladare. Nu börjar folk att ha lite problem med tider. Humöret är på topp och man har bara så kul. Cykelfärden går nu inte längre kortaste vägen.

Kl 21.00 samlas vi alla i en lokal som är uppvärmd av diskjockeyn. Festen börjar på allvar!
Den här tiden brukar vara den svåraste att hålla, uppsamlingsfönstret är c:a 45 minuter. men sen är alla på gång. Cykelfärden kan ofta inbegripa mycket roliga händelser som sprider sig som en löpeld under kvällen.

Det här är otroligt roligt då man träffar så mycket folk under kvällen, och man har tid att snacka med dem. Vi är c:a 80 personer på dessa fester och det är fullt varje år.

Så, det var vad jag skall göra imorgon!

3 kommentarer:

Tesa sa...

Härligt, hoppas ni har riktigt roligt! :) Själv ska jag sitta och skriva jag, min dag blev ju som vanligt inte alls som planerad.

Micke sa...

Det var riktigt roligt som vanligt.
Idag är inget planerat, är så otroligt sugen på att fota. Får se om man kan få till något. Jag har ett par produktbilder som skall fixas till en hifiartikel jag håller på med, får kanske ta dem dag.

Gisan sa...

Vilken otroligt kul idé! Kramar...

BlogRankers.com
Bloggtoppen.se