söndag 25 maj 2008

Svensexa & Möhippa

C vilar i solen

Ett bröllop närmare sig och det är inte utan att att en vis oro har funnits. En svensexa & möhippa kan ju bli hur förskräcklig som helst, och den kommer alltid när man inte känner sig fräsch.

I fredags skulle vi titta förbi hos C's syster som ville bjuda på middag som tack för att en deklaration hade blivit färdigställd i tid. En skön och avslappnad fredag med familjen, det innebar i mitt fall att skjortan åkte av och T-Shirten på, inga nycklar, inga pengar, bara en cykel och träningsjacka.

Det blev ingen mat!

Vi var lurade! In i en bil, bord var reserverat på lilla torg. Vid ankomst skulle en Mexican Asshole ur ett mindre dricksglas svepas. Jag bangade! Denna grumliga drink vars färg var svagt rosa med någon textur i konsistensen av okänd art var oerhört äcklig. En kvalificerad gissning är att det var Tequila, lime med fruktkött, en helvetiskt massa Tabasco. Jag fick zippat i mig ett par centiliter, men det gick bara inte.

Nu var det dags för förnedringen!

Iförd en ytterst vacker hockeyfrilla (peruk) skulle jag ut på uppdrag.

1. Sälja gräddbullar för minst 60:-
2. En puss på kind av valfri flicka, skall fotodokumenteras.
3. Bli bjuden på en öl/ drink, skall fotodokumenteras.
4. En lista med saker, känslor, smaker, färger skulle fotas med en mobilkamera. Tror att där var en 25st olika ord som skulle illustreras.

Tidsram: 1 timme.

Medans mina så kallade vänner satt kvar på lilla torg i solskenet och inmundigade diverse drinkar och öl fick jag ge mig ut på uppdrag. Jag anser att uppdraget blev väl genomfört och med lite tid över gick jag till baren sidan om där mina vänner satt och lyckades bli bjuden på en öl. Vid det här laget hade jag förlikat mig med min nya frisyr och den var en del av mig. Jag kunde utan problem ägna mig åt kvalificerat barhäng och må gott, förnedringen uteblev då jag inte tillät den få fäste i min aura :) Ett visst muttrande kunde höras under kvällen över detta.

Det skulle bara bli bättre!

I Malmös stora utbud av krogar finns det några riktigt fina guldkorn, En trappa ner tillhör denna kategori. Det som skulle följa var utanför min kontroll, meny & vin var bestämt sedan tidigare. Den upplevelse i form av mat & vin som bjöds skulle jag kunna skriva mycket detaljerat och entusiastiskt om, men jag är rädd för att jag skulle spåra ur totalt då jag börja beskriva konsistenser, färger, dofter, smaker och symbioser av nämda kriterier. Det handlar om slow food, dvs mat som tillagas med låg temperatur under en lång tid. Me Like Big Time!

Jag nöjer mig med att avrunda den upplevelsen med att konstatera att jag har vänner utöver det vanliga och med smak för livets goda!

Vad som händer under kvällen här efter blir ett minne som jag delar med mina vänner.

Till mina vänner vill jag framför ett stort Tack för att jag trots allt fick behålla min värdighet!

6 kommentarer:

Gisan sa...

Det låter som det blev en bra svensexa. Skönt att förnedringen uteblev. Jag har aldrig förstått mig på den delen. Meningen är väl även att den blivande brudgummen ska roas... Kramar...

Micke sa...

Det var en glad & trevlig kväll, vilket kunde avläsa på gårdagens status. Jag lyckades att fånga C på bild när hon försökte återhämta sig i solen.

veronica sa...

Min möhippa var en enda lång förnedring med karaoke. Fick sjunga de sista ljuva åren med två herrar. Någon ska få igen men hon väljer att leva i synd...
Rosa tånaglar - jag kör rött:)

Micke sa...

Vee, min bestman lever också i synd och har så gjort i många år. Jag har informerat honom om att jag praktiskt taget anser dem som gifta och därför tycker det är legetimt med en svensexa för honom. :)

Steve sa...

:-D Stort grattis inför det stundande bröllopet, Micke! Synd bara att du inte kan dela dig på två, så att Micke nr 2 kan ta bilder under D-dagen! (För bilderna blir mer talande för var gång!) :-) Bästa lyckönskningar!

Micke sa...

Tack Steve!
Jag tänkte ge mig på att fota något innan vigseln, men sedan har jag en kompis som fotar. Det är för övrigt min vapenbroder som jag gör många hifireportage med.
Men jag håller med, jag vill fota maten och hela tillställningen, men det går nog inte :)

BlogRankers.com
Bloggtoppen.se