torsdag 22 maj 2008

Fredagsmenyn

Kalv med primörer

Då skall vi se vad vi kan få ihop av förra veckans teaser. Det börjar bli grilltider och det måste jag utnyttja, det är så skönt att stå i kvällssolen och vända lite kött samtidigt som man avnjuter ett glas vin. Det är ett tips från Leif Mannerström och ingår i hans tio tips att lyckas i köket, dumt att inte lyssna.

Listan som följer med till affären och som räcker till två personer:

300-400g Kalv
1st knippe färsk grön sparris
4st Salladslökar
600g Svensk nypotatis
Smör
Olivolja
Salt & peppar
Aluminium folie

Börja med att skrubba potatisen och koka upp den och starta grillen.
Skölj sparrisen och dela löken på längden så att det blir två halvor. Riv av en rejäl bit folie, lägg hälften av potatisen på folien, lägg hälften av sparrisen och löken ovanpå potatisen, ett par varv på pepparkvarnen och strö lite flingsalt över, ett par tunna skivor smör som täcker godsakerna och ringla lite olivolja över allt. Gör ett fint paket av det hela och dra den på grillen tillsammans med kalven. Jag har inte riktigt koll på tiden, men c:a 5-7 minuter för foliepaketen, och kalven skall vara saftig. Låt kalven gärna ligga och vila lite i folie innan servering.

Vi har ingen sås till detta utan vi nöjer oss med smöret och oljan från foliepaketet och det är inte så lite, det är väldigt gott!

Vi drack en Alsace Gewurztraminer vid namn Gustave Lorentz. Det var gott, men jag undrar om inte en Chablis ändå skulle passa ett par snäpp bättre?

Missa nu inte att njuta av säsongens primörer, vi har fantastiska råvaror på vår egen bakgård.

Trevlig Fredag!

Inga kommentarer:

BlogRankers.com
Bloggtoppen.se