torsdag 25 juni 2009

CD spelarens vara eller inte vara?

Chord DAC QBD76

När intrycken från Munchen mässan har fått sjunka in står det klart att CD skivan står som förlorare. Det ser ut som om LP skivan skall överleva CD skivan, vem kunde tro det?

Den digitala musiken kommer i framtiden att spelas upp av en datorbaserad lösning och många audiofiler kommer att koppla datorn via Firewire eller USB till en separat DAC. Jag har den senaste tiden lekt en del med dessa lösningar och kommer troligtvis att plåga er med en audiofil lösning vad det lider.

4 kommentarer:

vee sa...

Det låter ju smart! Så är det väl redan nu för många. Man vill ha sin musik i en mp3 och cd-skivor är spärrade så det inte går att kopiera in musiken på datorn. Jag brukar ladda ner podradio till min mp3. Jag kommer ihåg när jag gick på lågstadiet och videospelare nyss hade gjort entre. Vi hade en (farsan gillar tekniska prylar). En klasskompis sa stolt att de också skulle köpa en. Jag tyckte de skulle vänta till de små skivorna kom istället för min mamma hade läst om dvd i forskning och framsteg! Jag är 40 år... :)

Noa sa...

Man kanske skulle skaffa spikfötter till datorn.

Farbror Sid sa...

Du får gärna terra oss med audiofilsaker... jag läser intresserat!

Micke sa...

Vee, audiofiler nöjer sig inte med mp3 :). Det som öppnar upp sig nu med datorns hjälp är format med högre upplösning än CD. Det är en fantastiskt spännande tid vi går till mötes.

Noa, prova, det är bästa sättet att stilla sin nyfikenhet. :)

Fabror Sid, jag återkommer. :)

BlogRankers.com
Bloggtoppen.se