Jag tänkte så här. Istället för att bara skåla i bubbel, varför inte göra det lite gott & festligt?
Först måste man ju ha bubbel. Jag personligen kan tycka att det är rätt onödigt att lägga 300-400:- på en flaska Champagne vid tolvslaget. Man har i vanliga fall redan fått i sig en salig blandning av alkoholhaltiga drycker och smaklökarna är förmodligen något avtrubbade så upplevelsen som är förknippade med lite finare Champagne kommer att utebli. Därför vill jag rekommendera en budgetvariant som ändå kommer att uppskattas för sin friska och lätta karaktär, servera en Chapel Hill Sparkling Chardonnay (nr 7649) 59: - på bolaget.
För att förhöja det mousserande vinet samt bjuda på lite nattamat, nåja tilltugg, så skall det bjudas på friterade rödbetor, palsternacka och västerbottenostchips.
Vi behöver göra följande förberedelser:
3st Rödbetor
3st Palsternackor
200g Västerbottenost
Salt
Frityrolja
1. Skölj rotsakerna och skär tunna skivor eller använd osthyveln.
2. Värm oljan till 180 grader och fritera rotfrukterna, låt dem rinna av för att sedan smaksätta dem med salt.
3. Riv osten och lägg ut små högar på bakplåtspapper.
4. Gräddas i 180 grader i ugnen tills de blir gyllene, låt svalna.
Detta kan förbereddas på eftermiddagen. Det är inte så kul att stå med det vid tolvslaget. J
Man skulle också kunna göra en dippa på en blåmögelost som blandas ut i lite crème fraiche och gräddfil.
Gott Nytt År På Er!
P.s har tyvärr inga bilder på det här.
1 kommentar:
cool blog
Skicka en kommentar