lördag 6 december 2008

Glöggtest

Glögg!

Nu är det glöggtider, något vi i Sverige är glada för. Jag läste någonstans att vi sörplar i oss c:a 7 miljoner flaskor glögg när julen stundar. Det finns en hel del att välja på när man vandrar genom Systembolagets gångar. Jag har provat tre olika i år och tänkte dela med mig av mina intryck.


Blossa -08 varunummer 96515 750ml Pris 79:-

Blossas årgångsglögg är här för sjätte gången. Den brukar vara väldigt populär och säljer slut nästan omedelbart. I år har man förpackat den i en härligt blå flaska, skall förmodligen symbolisera smaken blåbär som den skall bära med sig in i våra rum.

Doften av kardemumma och ingefära är välbalanserad och det går inte att gå miste om att det är en glögg. Smaken är frisk, fruktig och kryddig med en balanserad sötma men jag saknar den utlovade smaken av blåbär. Jag tyckte den var som godast när den inte var så varm, låt oss säga runt en 40 grader. Jag bjuder gärna mina vänner på denna.


Lucia Choklad Starkvinsglögg varunummer 96463 500ml Pris 69:-

Glögg från Italien, spännande. Den har en söt doft av choklad, något kryddig men jag vill inte påstå att den ger mig julkänslor. Jag kan uppskatta den rykande het vid c:a 60-65 grader. Men man får inte tänka glögg. Jag skulle nog inte ställa denna på bordet om jag bjuder hem till glöggfest, men gärna vid ett annat tillfälle.


Herrgårdsglögg Vitvinsglögg varunummer 96478 750ml Pris 54:-

Ett glöggalternativ från Norge. Doften är väldigt frisk och julkryddorna är på plats. En smak av citrus är tydlig, balansen mellan kardemumma, kryddnejlika och ingefära är balanserad men sötman tar över lite för mycket för mig. Om den skall drickas varm så bör den inte vara varmare än 37-40 grader men den gör sig bäst kall med en isbit i glaset. Jag skulle inte servera den på mitt glöggparty, den skulle däremot gärna få möta mina vänner väl avkyld med en isbit som välkomstdrink i juletid.

Glöm inte att en pepparkaka med blåmögelost passar utmärkt på en glöggbjudning.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag som köpte chokladglöggen. Får se om min bedömning blir samma som din. Fast å andra sidan har jag kvar från förra året. Jag dricker så sällan alkohol.

Gisan sa...

Här i familjen är det tyvärr bara jag som gillar glögg. Men i år ska jag bjuda mig själv på glögg ändå. Jag brukar oftast avstå annars. Kramar...

Gisan sa...

Glömde: Fin bild :-)

Anonym sa...

Fin bild Micke. Jag /vi gillade Blossas årgångsglögg. Fassans glögg är klar. Det råder eldningsförbud = inga ljus tända när locket öppnas, för då smäller det. Glassen som tillverkas på tillbehören (mandel, russin & fikon som är avbrända i congac)får du kanske smaka på efter lucka 24:a. MOL

Anonym sa...

Gott med glögg. Håller med om att blåbärsglöggen kunde smakat mer blåbär.
Du har nåt att hämta hos mig. Kram

Micke sa...

Vee, vad tyckte du om chokladglöggen?

Gisan, en glögg värmer gott i vintermörkret. Glöm inte pepparkakan och osten. :)

Mats, jag ser fram emot glassen. Måste jag verkligen vänta tills efter den 24:e. Hmmm, får nog ta ett snack med din far. :)

Myselfz, då tittar jag över. :)

Anonym sa...

Jag har inte ens öppnat den...

Anonym sa...

Blossa -08, vilken besvikelse. Jag tror de hade ett blåbär i hela brygden. Kanske fick en dålig flaska men tyckte den smakade jord :(

BlogRankers.com
Bloggtoppen.se