torsdag 6 mars 2008

Fredagsmenyn

Baconlindad Falukorv med pepparrotssås

Kanske inte direkt fredagsmat, men vad tusan, det är ju gott!
Jag har fått inspiration från boken Husmanskonst och det blir nog en del rustik ”vardagsmat” den närmaste tiden. För att detta skall bli gott så är det viktigt att man får tag i en god Falukorv samt att man använder sig av färskriven pepparrot.

Följande behövs.

Falukorv
Bacon
Potatis
Morötter
Lök
Smör
Mjöl
Standard Mjölk
Dijon senap
Salt
Peppar
Socker
Persilja

Detta är inte något recept, vi övar på känslan och lär oss att smaka av.

1. Sätt ugnen på 175 grader och läget över/ under värme. Skär Falukorven i c:a 4cm tjocka skivor och ställ dem upp på en ugnsplåt, lägg en skiva bacon över korven. Skär löken i klyftor och lägg även dem på plåten, ringla olivolja, strö lite salt och svartpeppar över löken. In med dem i ungen.
2. Koka potatisen.
3. Koka morötter, när de är färdiga, smöra av dem.
4. Smält ett par msk smör, rör ner lite mjöl, fyll på med lite mjölk och låt det komma i kok. När det kokar börjar det tjockna, späd med mjölken till önskad konsistens. Börja med en tsk Dijon senap, tillsätt färskriven pepparrot efter egen smak, smaka av med salt, peppar, en nypa socker.

Tallriksserveras med persilja för att piffa upp med lite färg, lägg lite tid på att fundera hur du kan presentera maten på bästa sätt.

Ha en trevlig fredag.

2 kommentarer:

Håkan Bergman sa...

Jag ska nog inte kolla in din blogg för sent, för nu är jag hungrig igen :-)

Micke sa...

Då är jag nöjd!

Vill ju att du ska bli sugen. :)

BlogRankers.com
Bloggtoppen.se