onsdag 26 mars 2008

Nikon D300 med 24-70/2,8

Power

Så blev det då äntligen av! Första bilderna med Nikon D300 och 24-70/2,8 gluggen. Jag var så het på det så jag kunde inte vänta tills jag kom hem. På vägen från fotobutiken så gick jag in om i hifibutiken :). Ljuset var dåligt så jag skruvade upp till ISO 1600, det skulle varit med D80:an, hade inte varit några roliga bilder.

Motiven är kanske inte de roligaste, men jag är förvånad över hur fina de blev i färg och skärpa trots dåliga förutsättningar.

Art Vinyl

8 kommentarer:

Tesa sa...

Vänta här nu.... har du köpt nya grejer?!

Micke sa...

:)

Tesa sa...

Wiieee! Vad roligt, åh vad kul med nya efterlängtade grejer! Du har ju skrivit tidigare om 300:an!
Ta nu riktigt mycket bilder och visa upp!

veronica sa...

Nu håller jag tummarna så maken får nya jobbet! Då kan jag använda mina till en ny kamera. Jag var på Andy Warhols utställning på moderna museet och fick sånt sug tillbaks till min grafiska karriär.

veronica sa...

Mina pengar skulle det ju vara :) Han skulle få ett fint lönelyft och tjäna mer än mig...

Micke sa...

Tesa, riktigt roligt är det, D300 är fin. Jag trodde att det skulle bara vara att börja skjuta då jag är familjär med D80 nu, men icke. Den expoenrar bilderna på ett helt annat sätt, lätt att det blir grön och blå stick. klyddade med blixten igår och fick inte till det, precis när jag började få ordning på det med D80:an :(. Men alla dessa problem har bara att gör med att man inte fattar vad man håller på med, dags för inskolning igen :)

Det blev ett 24-70/2,8 objektiv också :) Grym skärpa i det och kameran. Känns som om man kan croppa hur hårt som helst :)

Vee, vi får hålla tummarna. En kamera i baggaget och man upptäcker världen från en helt ny sida, små detaljer får myckety större betydelse och genomslag. Så mycket vackert det finns i vår närhet som man går miste om för att man inte "tittar".

Gisan sa...

Jag gillar verkligen dina bilder :-) Kramar...

Micke sa...

Tack Gisan!

BlogRankers.com
Bloggtoppen.se