För att lyckas med en Pizza krävs det att man lägger lite omsorg på degen. Pizza kräver lite planering, inget hafsverk.
Först måste vi handla.
25g Jäst
6dl Vetemjöl special
Buffel Mozzarela
Parmagiano
Onsalas lufttorkade skinka
Tomater
Färsk Basilika
Ruccola
1. Rör ut jästen i 2,5 dl fingervarmt vatten, tillsätt vetemjölet och 1 tsk salt. Knåda ihärdigt i minst tio minuter, en hushållsassistent är inte fel att koppla in nu. Nu kommer kruxet, in med degen i kylen och låt den stå där till imorgon.
2. När det blir skarpt läge imorgon så hackar man tomaterna och låter dem rinna av. Riv ner rikligt med färsk Basilika, smaka av med salt, svartpeppar och en liten nypa socker. Låt stå i minst 30 minuter så att tomaterna tar smak av Basilikan.
3. Kavla ut degen, strö ut tomaterna, på med Buffel mozzarelan och parmagianon. In med Pizzan i ugnen som håller 275 grader, låt den svettas i c:a 10-12 minuter.
4. När den är klar lägger man på skinkan och ruccolan, ringla en god olivolja över, varför inte prova med en chilliolja.
Till detta väljer vi ett lätt rödvin att dricka typ en Canaletto från Italien. Musiken står Eros Ramazzotti för.
Njut av fredagen!
4 kommentarer:
Tusen tack för detta recept! Ännu ett recept jag kommer samla på mig från dig :-) Ikväll blir det dock kåldolmar här. Vi har kommit in i en period av husmanskost. Underbart är det! Kramar...
Husmanskost är ofta lite bortglömt, men det verkar som att det börjar bli lite mer inne i den hippa matvärlden.
Det kommer nog att bli lite mer husmanskost på bloggen ett tag nu innan grillsäsongen kommer igång.
Kåldolmar är grymt gott!
Haha! Kruxet ja - låt det stå tills imorgon.
Har man inte läst igenom här receptet helt utan bara dragit iväg och köpt hem ingredienser, och förväntar sig få mat inom nån timme så blir man nog lika besviken som jag blev över mitt käk igår kväll. :)
Annars verkar det vara en riktig höjdare, ska se om jag kan lura särbon till det här då. Pizza är hans grej!
Håller också med om att koldolmar är gott!
Tesa: Ja,ja, jag missade kanske i informationspridandet, men har du degen i kylen så har du ju mat nästa dag :)
Skicka en kommentar