torsdag 31 juli 2008

Morgan Aero 8

Morgan Aero 8

Morgan är den äldsta privatägda biltillverkaren. De lyckas hålla sig kvar i hetluften med sin klassiska design och har en aldrig sinande ström av entusiaster som vårdar klenoderna ömt.

Morgans Aero 8 var den första helt nya konstruktionen sedan 1968, den presenterades år 2000 och de första exemplaren letade sig ut till ivrigt väntande sportbilsentusiaster år 2001.

Men nya spännande saker är på gång, man håller på att utveckla en hybridbil som skall ha matchande prestanda men vara skonsam mot miljön. Fantastiskt roligt att ett i detta sammanhang liten sportbilstillverkare satsar på ett miljömedvetet arbete men med bibehållande av känsla och design.
Aero 8 var förvisso en ny modell 2001 men man har behållit sin tradition och karossen är uppbyggd av en stomme i Askträ. Invändigt hittar vi i vanlig ordning lädersäten och trä men även maskinbearbetad Aluminium.

Drivlinan skall ju matcha sportbilsimagen och kvalitet är önskvärt, vad kan då passa bättre en den skönt mullrande 4,4 liters V8:an från BMW med deras 6 växlade låda???

I den senaste version lämnar den 325 hk och vridmomentet är 330 Nm/ 3600 rpm. När man monterar in det i en bil som väger 1132 kg så får man en imponerande prestanda. Om man lyckas få ner kraften i backen så når man 100 km/h på under 5 sekunder, det snackas om siffror på 4,6 sekunder. Vill man uppleva en raksträcka med öppet spjäll så kan du avläsa 257 km/h på Polisens radar.

4 kommentarer:

Tesa sa...

Ja tack, den bilen vill jag gärna ha. Gratis förstår jag? ;)
Jättefina bilder också Micke, har du gjort bra! :)

Gisan sa...

Wow vilken läcker bil!!! Den skulle jag inte ha något emot att åka i. Köra skulle jag nog inte våga däremot. Kramar...

Anonym sa...

Nästan lika cool som min Jimmy! Fast den är lite krusig i lacken om än svart. Skulle dock fota förarsidan (läs: finsidan utan bucklor). Men 200hk och en v6:a. :)

Micke sa...

Den inte bara ser bra ut, den låter fräckt också :)

BlogRankers.com
Bloggtoppen.se