söndag 6 juli 2008

Häng med till Köpenhamn.....

Morfars Pölser!

Japp, vi tog rätt tåg och befinner oss nu i Köpenhamn. De här små vagnarna som servar oss med korv ingår i Dansk samhällsstruktur. Jag vill minnas att på 70-talet beslutades det att man inte fick använda sig av det färgämne som gjorde korvarna röda. Det blev ett helsikes liv på danskarna och jag kan idag njuta av en röd pölse, Hmmm, tror jag!


Cafe Brooklyn

Resans mål kom tidigt. Skyndsamt och med bestämda steg tar vi oss ner till Cafe Brooklyn i Nyhavn.

Varför så bråttom???

Jo, vi är hungriga och törstiga! Men framför allt så är vi inställda på att få våra smörrebröd serverade på vårt favorit ställe, vi vill inte inta ett alternativt bord med vita dukar och silverbestick på fina gatan. Cafe Brooklyn är ett lite ställe utan kök. De får gjort smörrebröden på annat ställe och när de är slut så är det slut. Här hittar du i regel inga turister utan oftast så avnjuts "frukosten" av danska hantverkare. Miljön är fräsch men ändå ett genuint ölschapp.

Smörrebröd

En varm sommardag som den här så sitter ett gäng smörrebröd med öl & akvavit så jäkla bra. För mig är det stor njutning att få sitta i avslappnad miljö med mina vänner och "hygge sig" med god och vacker mat.

Sunny Side

De här gamla hamnkvarteren var ruffiga en gång i tiden, idag är det ett uppskattat resmål för många familjer. Nja, kanske inte för barnfamiljer.

På Kajkanten

En klassiker, köp en öl i tobaksaffären och sätt dig på kajkanten och dingla med benen. Ett tips, sätt er inte på den sidan av Nyhavn där restaurangerna finns, utan ta er över på andra sidan för då kan ni titta på livet som rör sig längs med Nyhavn. Husen är färglada och solen speglar sig i deras fasader. I år såg jag att uteserveringarna har börjat med öl "to go" så att folk kan ta en öl i baren och sedan sätta sig på kajkanten. Det skulle vara Sverige det.

Kasta loss

Nyhavn

Mycket folk men pulsen är låg, ingen som stressar. Om man vill kan man även få njuta av musik på någon av de naturliga utescenerna eller inne på en liten "kro". Veckan som kommer är det dags för Copenhagen Jazz festival.

Paella

Det är så synd att magen har begränsat med plats. Hur kan man gå förbi det här???
Doften är ljuvlig, färgerna är starka, kan ni känna suget?
Vi sprang på en matmarknad, dagen kunde inte bli bättre. Att få gå runt och sniffa i sig dessa underbara dofter av mat och inspireras till nya idéer i köket. Tänk om man skulle kunna tillgå dessa råvaror hemmavid alltid.

Fransk Mat

Delikatess

Varför ser det inte ut så här när jag kommer till ICA Maxi???

Mmmmmmm!

Danska bakverk

Om man är i Danmark så är det lika naturligt som att äta en pölsa att förse sig med ett wienerbröd efter maten, naturligtvis skall det vara med choklad på!

Taxi!

Nu måste jag hem och dricka en samarin, magen tål inte mer. Jag är mätt och ytterst belåten.
Men snälla, kan vi inte ta en Taxi till stationen?

5 kommentarer:

Håkan Bergman sa...

Nu blev jag sådär hungrig igen. Makalösa bilder. Jobb som resefotograf på "Private" kanske? :-)

Anonym sa...

Ja, sån fotograf du är! Men vad säger dina polare när du ska fotografera maten innan du äter? Har de överseende och är vana kanske :) Jag har min morbror i Stavanger och var dit på deras "Glad mat". Jag stod och sålde kryddor hela dagarna. En natt efter marknaden satt vi på verandan med "svensketak" och en granne kom förbi med nyfångad makrill. Dan stekte dem med citron-dill. Hela resan var faktiskt härlig.

Micke sa...

Ja du Håkan, hur skoj skulle inte det va att få göra resereportage. Helst skulle jag vilja kombinera det med mat. lite reportage gör jag redan, då med hifi inblandat :), men det syns inte på denna blogg.

Tack Veronica! Det brukar gå bra att fota, inga kompisar ha klagat än. Det är bara Camilla som var lite irreterad i början, men nu har jag bättre koll på vad jag gör och det går väldigt fort för mig att klippa en bild om jag planerar det lite. Mat är fantastiskt roligt.

Tesa sa...

Massa läckert där i matväg. Och husen sen?? Häftigt!
Snygga bilder också, roligt att se alla sätt du provar fotografera på.

Micke sa...

Tesa, det finns så mycket god mat och ofta är god mat väldigt vackert. Måste prova lite nya grejer hela tiden med fotograferingen, ibland blir det bra och ibland lär man sig något nytt :)

BlogRankers.com
Bloggtoppen.se