Vi har fina rotsaker i Sverige, min tanke var att blanda dessa med en doft av Italien. Fram växte detta recept som får bli start för en ny etikett, Barilla Moment.
Shoppinglista
250 g Barilla Bavette
3 st Rödbetor
3 st Gulbetor
1 st Persiljerot
1 st Morot
1 st Zucchini
1 st Purjolök
1 st Citron
Vitlök
2 pkt Bacon
Parmesan
Olivolja
Färsk timjan
Salt & peppar
Gör så här
Strimla alla grönsaker fint och bryn upp betorna, morötterna, persiljeroten och baconen i olja.
Koka upp pastan i rikligt saltat vatten.
Blanda 1-11/2 dl olivolja med saften från en citron, 2st vitlöksklyftor och finhackad timjan.
När baconen börjar bli färdiga tillsätter man purjolöken och därefter zucchinin.
När pastan är färdig slår man i ett par msk av oljan som vi precis gjorde, rör runt så att pastan inte klibbar. OBS! Skölj inte pastan, slå bara av vattnet.
Blanda i pastan med grönsakerna och baconen. Slå över den resterande oljan, smaka av med salt och peppar.
Serveras med färskriven parmesan.
2 kommentarer:
Ser smarrigt ut. Skall jag testa någon gång!
Passa på nu innan vårens primörer får ta plats på tallriken. :)
Skicka en kommentar