torsdag 6 maj 2010

Bakad torsk med varm sallad


Bakad torsk med varm sallad

Jag är väldigt dålig på att äta fisk och jag tycker aldrig att jag får till det när jag lagar fisk. Men skam den som ger sig, jag tränar och tränar.

Till detta träningspass behöver vi följande.

Färsk torskfilé (c:a 200g per person)
Bacon
Savoykål
Zucchini
Citron
Vitlök
Smör
Olivolja
Vitt vin
Salt & peppar
Aluminium folie

Då skall vi försöka få ihop dessa råvaror till något ätbart.

1. Lägg torsken på en folie, ta till ordentligt med folien. Ringla lite olja på, salta och peppra, riv citronskal och strö över fisken och några klickar smör. Vik ihop folie i så att det blir som ett kuvert som är öppet i ena sidan. Var noggranna så att det blir tätt. Slå lite vin i öppning och försegla sedan. Lägg i det i ugnen som ni har förvärmt till 175 grader. Hur länge det skall vara inne beror lite på hur tjock fisken är, men räkna med 15-20 minuter.

2. Skär baconen i biter och bryn upp så den blir knaprig.

3. Skölj Zucchinin och hyvla med en osthyvel längs med. Woka den tillsammans med lite salt och citronjuice. När den börjar bli mjuk är den klar, lägg åt sidan så länge.

4. Woka nu kålen i olja och vitlök. När kålen börjar bli mjuk och vattnet till stora delar lämnat kålen så blandas zucchinin med kålen.

5. Lägg salladen på en tallrik, fisken ovan på med lite av såsen från foliepaketet och sist strör ni den knapriga baconen över .

Det här var hyfsat nära ätbart. :)

2 kommentarer:

cecber sa...

Det låter som om det skulle ha blivit mycket mer än ätbart! Låter riktigt gott! Är inte heller så bra på att få till det där med fisk. Kompenserar med att äta en massa sushi i stället :0)

Micke sa...

Ja, det kanske inte var så dumt ändå. :)

BlogRankers.com
Bloggtoppen.se