tisdag 11 november 2008

Pressgurka

Pressgurka


Till denna veckas fredagsmeny behövs det tillbehör. För att inte avskräcka er ifrån att prova på detta recept så tar vi tillbehören en dag i sänder. Det går alldeles utmärkt att göra dessa i förväg så blir det lite mindre på fredag.

Idag skall vi göra en pressgurka och till det behöver vi följande.

2st Färska gurkor.
1dl Ättika 12%. Om ni har 24% tar ni ½ dl ättika och ½ dl vatten.
3dl Vatten.
2dl Strösocker.
Färsk persilja.
Salt & peppar.

1. Börja med att skala gurkorna med en osthyvel , skiva sedan upp gurkan med samma osthyvel.

2. Sprid ut gurkskivorna på ett fat och salta dem, blanda saltet och gurkorna med händerna. Smaka av gurkan så att den har fått sälta.Låt dem ligga i c:a 30-45 minuter.

3. Blanda ättikan, vattnet och sockret, tillsätt en aning peppar.

4. När gurkan är färdig kramas vattnet försiktigt ur den utan att krossa gurkan, använd känsla. :)

5. Blanda gurkan med lagen och tillsätt persilja efter smak.

6. In med den i kylen. Den behöver minst en timme, men den smakar bättre efter ett dygn.


Imorgon är det dags för nästa tillbehör.

3 kommentarer:

Gisan sa...

Mums!!! Kramar...

Anonym sa...

Låter riktigt gott! Du har rätt - med dig i huset behövs nog bara en man.. :) inte tre..

Micke sa...

Gisan, det är supermumsigt!

Myselfz, Ha, ha, ha, och ibland kan det vara för mycket. :)

BlogRankers.com
Bloggtoppen.se