onsdag 12 november 2008

God Morgon Nypressad Juice

God Morgon Nypressad Juice

Jo Bolaget släppte i förra veckan en ny juice på marknaden, God Morgon Nypressad. Jag blev tillfrågad om jag ville delta i en smakpanel och testa deras nya produktprogram.

Jag kommer inte ge mig in på vilka skillnader det är på färskpressad, nypressad, osv. Vad jag har förstått så finns det egentligen inte någon riktig färskpressad juice, alla juicer på den svenska marknaden är pastöriserade. Men för att få kallas juice får man inte tillsätta socker.

Ok, dags för mina upplevelser!

God Morgon Nypressad Aroma Äpple
Den här juicen ser ut som en riktig äpplemust, lite grumlig som den skall vara. När jag sätter näsan till glaset känner jag en svag doft av äpple. Den är inte jättetydlig men utan tvekan en äppledoft. En len och lagom fyllig känsla när den flyter ner mot magen. Smaksensorerna plockade upp en svag äpplesmak med lite för mycket sötma för att jag skulle bli euforisk. Lite mer äpplesmak samt mindre sötma och den hade kunnat bli en favorit. Betyg 3 av 5 möjliga.

God Morgon Nypressad Valencia Apelsin
Färgen är frisk och fräsch. Den rikliga förekomsten av fruktkött gör att juicen känns mer koncentrerad och tjockare än min egenhändigt pressade juice. Självklart så gör jag en direkt jämförelse med min nypressade juice av apelsiner från Brasilien, jag är ju nyfiken av mig. Vid en direkt jämförelse så upplever jag God Morgon juicen som förvånansvärt söt, en aning för mycket sötma för mig. Apelsinsmaken känns även något lite artificiell och inte fullt lika frisk som min egenpressade juice. Obs, det är vid en direkt jämförelse och jag är inte lika övertygad om att man upplever det på samma sätt utan den referens som jag hade tillhands. Betyg 3,5 av 5 möjliga.

God Morgon Nypressad Valencia Apelsin med Hallon
En spännande kombination i mitt tycke med en mycket fräsch färgton och fin textur. Här möts vi av en frisk smak med lagom sötma, passar perfekt på frukostbordet. Faktum är att mina tankar vandrar åt en frukost på altanen tillsammans med morgonsolen, samtidigt som jag låter juicen väl smaka.
Det här är min favorit i detta gäng. Betyg 4,5 av 5 möjliga.

En kul och informativ detalj är ursprungsmärkningen som talar om fruktens ursprung samt skördenummer.

Mina upplevelser är högst personliga då de inte delades av övriga hushållet. Där blev favoriten av juicerna Valencia Apelsin.

5 kommentarer:

Gisan sa...

Apelsin med hallon... Fick mig att omedvetet rynka på näsan. Men den ska testas ändå. Kramar...

Micke sa...

Gisan, den är frisk och god enligt mig, men jag kan tänka mig att en del kan sakna sötman från andra juicer.

Anonym sa...

ÄNTLIGEN kom det en juice som känns färskpressad GIVET KÖP

Shirin sa...

Det är inte "färskpressad" juice. Utan den här juicen pressas på plats (i t.e.x Sicilien), och fruktköttet separeras.

Det kan ta upp till 11 månader innan juicen når butiken. Så speciellt färsk är den inte.

Dom enda jag känner till som pressar frukten här i Sverige och inte har tillsatser är Brämhults (men håller mycket kortare), men det finns säkert några lokala märken som gör likadant.

Anonym sa...

Pretty! This was an incredibly wonderful post. Thank you for providing this information.


my website ... winchmore

BlogRankers.com
Bloggtoppen.se