Den här rätten är egentligen tänkt att göras på spisen, men ta ut stekpannan till grillen och njut av en öl samtidigt som dofterna sprider sig i omgivningen. Att laga mat utomhus är en fantastisk känsla, det är så mysigt att stå under paraplyet medans regnskurarna med stor precision lyckas träffa just den delen av jorden som jag bevistar.
Shoppinglista:
1st Stor Majskyckling eller vanlig kyckling.
2-4st Timjankvistar.
2st Vitlöksklyftor
3,5 -4dl Marsalavin
Olivolja
Salt & svartpeppar
1-2st Huvud Salladskål
Bladpersilja
1. Börja med att stycka kycklingen i 6-8st delar, salta och peppra dem.
2. Fräs upp timjan och vitlök i olja en kort stund.
3. Lägg i kycklingen och bryn den med skinnsidan neråt i c:a 5 minuter, vänd den om och låt den ligga ytterligare 5 minuter.
4. Slå på Marsalavinet och bräsera kycklingen i 15-20 minuter tills kycklingen är genomstekt.
5. Medans kycklingen ligger och gottar sig i vinet så delar vi på salladskålen och sköljer av den.
6. När kycklingen är färdig så värmer vi på en panna med olja och låter salladen hastigt värmas på hög temperatur, tillsätt salt och peppar. Sallad kommer att krypa ihop och skall serveras varm men fortfarande ha lite spänst kvar.
7. Lägg upp kyckling på ett fat, låt salladen omge kycklingen och dressa med marsalaskyn och strö hackad persilja över.
Till det passar en flaska Campofiorin perfekt, följ länken till ett tidigare inlägg med detta vin.
http://matvinhifi.blogspot.com/2007/11/fredags-menyn.html
Det här skall avnjutas en fredag och då tycker jag att denna fredag passar det perfekt med filmmusik i form av Thank god it’s Friday. Här har stora delar av 70-talets populistiska soulmusiker förenats till en dubbelplatta. Jag behöver inte nämna att den skall spelas i orginalformatet LP för att komma till sin absoluta rätt.
Ha en god fredag!
4 kommentarer:
Den har jag :-)
Jesus vad det såg gott ut!!! Nu måste jag nästan laga kyckling i helgen, åtminstone filé på nåt vis.
Ärligt talat så är dina bilder bättre än de man ser i mattidningar.
Håkan, har du en kyckling hemma?? :)
Tesa, kyckling kan man göra mycket gott med, eller så hämtar man ett kycklingspett med nudlar och jordnötsås :).Men säg inte att jag har sagt det!
Vee, det behövde jag för min självkänsla. Tycker jag är i en djup svacka just nu med mitt fotograferande.
Men ärligt talat, du läser nog fel mattidningar :)
Det finns en svensk tidning som heter Mat & Vänner, den rekommenderas starkt. David Back som fotar det mesta i den är otroligt duktig på just matfoto, han är en inspirationskälla på det området.
Men jag tar åt mig av din kommentar Vee, Tack!
Skicka en kommentar