onsdag 27 oktober 2010

Kålpudding


Dagens Lunch Kålpudding


Idag blev det kålpudding till lunch. Hyfsat lätt att slänga ihop och passar fint som storkok för infrysning. Därför blir dagens recept väl tilltagit och kommer att förse dig med kålpudding ett bra tag framöver.


Shoppinglistan

2kg Fläskfärs, helst skinkfärs.
2kg Vitkål.
1st Gul lök.
2dl Ströbröd.
2dl Standard mjölk.
3st Ägg.
5tsk Salt
5krm Vitpeppar.
5dl Buljong.


Arbetsbeskrivning

1. Hacka upp vitkålen i lagom stora bitar.

2. Bryn upp vitkålen i en stekpanna, gör det gärna i omgångar så att det inte blir för mycket i panna åt gången. Detta kan förberedas dagen innan om man vill.

3. Sätt ugnen på 200-225 grader beroende på om det är varmluft eller ej.

4. Blanda ihop ströbröd, mjölk, lök, ägg, salt och peppar. Låt det dra i 5-10 minuter.

5. Blanda i färsen och sedan vitkålen.

6. Lägg smeten i en form eller flera. Om flera används och skall köra samtidigt så är det bra att ha lite koll på storleken av formarna, de bör vara lika stora om man vill att det skall vara färdigt samtidigt.

7. In med formen/ formarna i ugnen och grädda i c:a 1 timme. Tiden kan variera beroende på hur tjock kålpuddingen är. Efter c:a 15-20 minuter slår du över lite buljong.

Serveras med kokt potatis eller potatismos och en god brunsås.
Smaklig spis!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ska man inte hacka löken också? :)

Micke sa...

Ha, ha, visst skall löken också hackas. Slarv i beskrivningen. :)