måndag 1 oktober 2007

HiFi


Hifi, kan man ha det som Hobby? Det har jag också funderat på. Är det en verkligen en hobby?
För mig är HiFi egentligen ett sätt att återge musik och musik handlar om känslor. HiFin blir då ett verktyg för att återskapa musiken.
Hmmmm......... Tror inte att jag kan få ett entydigt svar från mig själv.

3 kommentarer:

Tompa sa...

Jo, absolut kan man ha hifi och musik som hobby !!
Det har jag haft nu i snart 35 år, och jag tycker fortfarande att det är precis lika roligt.
Jag håller med dig Micke, det handlar mycket om känslor !
Man pratar ju mycket om bra och dåliga hifi grejor, om bra och dålig musik, jag är inte riktigt med i det resonemanget, det handlar om en känsla, personlig tycke och smak.
Du är ju så väl som jag en ”hifi nörd”, så du förstår säker vad jag menar med ”känslor” i detta samanhang. När man har bytt någon detalj ibland hifi grejorna, en kabel, eller vad det nu må vara, sen drar man på en av sina favorit plattor, hör direkt skillnaden mot innan, det är så att man ibland sitter och får ”gåshud”…………….!!!
En underbart härligt avkopplande hobby tycker jag, som på ett bra sätt förenar avkoppling med kreativitet !!

Mvh//-- Tompa --

Micke sa...

Visst är det så Tompa, det handlar om känslor.

Inom Hifi kan man också hitta en otrolig gemenskap. Jag tror att de som inte är inne i hifi svängen inte vet hur pass social denna form av hifi är. Ibland kan den dessutom bli en anning filosofisk.

Och vilken spridning det är på människorna inom hifin. Det är väldigt givande och utvecklande att möte så mycket olika människor.

Ha det gott Tompa,

Mvh
Micke

Tompa sa...

Ja Micke, vi är överens igen !

Den sociala biten inom hifi och musik är en betydande del i det hela.
Dom som står lite vid sidan av, och som med sina charmiga kommentarer kallar oss för hifi nördar, dom tror säkert att vi sitter där som stela skyltdockor och fanatiskt, nästan lite maniskt, och bara stelt tittar på våra grejor medan tex goda jazz toner strömmar ur högtalarna.
Dom kan inte ha mer fel, hur ofta är det inte som vi, over en god kopp kaffe, med god inlevelse är djupt inne i diskussioner om allt och inget. Så klart pratar vi ofta om våra små justeringar, vad det gav och varför. Många är dom tillfälle då vi lugnt kan konstatera att det blev en positiv skillnad, men inte kan förklara varför. Det är bla vid sådana tillfälle som det blir nästan lite magi över vår hobby, och som gör gemenskapen ännu tydligare.

Ja, spridningen av hifi intresset i sig är enormt, men att det fanns så många minst lika inbitna som jag, och så pass geografiskt nära mig själv, det kunde jag i min vildaste fantasi aldrig tro.
Men kul och trevligt, det är det på högsta nivå.

Ha det så gött du också Micke.
Mvh//-- Tompa --

BlogRankers.com
Bloggtoppen.se