Torsk med gremolatabulgur och tomatsalsa
Jag är ju egentligen inte så glad för fisk, därför så kämpar jag med att få ihop en för mig välsmakande komposition med fisk som råvara. Det här smakade ok för mig och det gick in på Camillas topp 5 för det här året. Men så gillar hon ju fisk. :)
Det finns en fördel till med fisk. Det går ofta väldigt fort att laga till. Det här receptet tar 20-25 minuter att tillreda ungefär.
Recept på en lyckad kväll för två
C: a 350-400g Torskfilé
2dl Grov bulgur
C: a 100-125g kvisttomater
½ Rödlök
½ Citron
1st Kruka persilja
Vitlök
Olivolja
Salt & peppar
Socker
Kavla upp ärmarna och tvätta händerna
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Koka upp bulguren enligt anvisningarna på paketet.
3. Dela torsken i fyra bitar. Lägg den i en form och ringla olivolja över. Krydda med salt & peppar. Sätt in den i mitten på ugnen och låten den bakas i 10-12 minuter.
4. Finhacka persiljan, ½ -1 vitlöksklyfta och riv skalet på en ½ citron och blanda med saften från en ½ citron och 2-3 msk olivolja. Smaka av med lite salt & peppar. Detta kallas för gremolata.
5. Hacka tomaterna och löken, krydda med salt & svartpeppar samt en liten nypa socker.
6. När bulguren är klar så blandas gremolatan ner i bulguren. Spara lite gremolata som vi skall ha som dressing på tomaterna.
7. Lägg upp bulguren och torsken på tallriken. Placera tomatsalsan ovan på torsken och dressa den med lite gremolata.
Serveras gärna med ett glas Prinz Tradition Riesling Trocken 2007 (nr 96907).
2 kommentarer:
Mums vad gott det såg ut!
Tack för ditt stöd ;) hihi Hälsa Camilla att ljuskronan blev urläcker. Så snyggt att göra den i silver och vitt istället för traditionellt vitt och rött - I like! Ha en fortsatt bra helg.
Kram
L8, så du fick se bilden på ljuskronan. :)
Tänkte kanske att jag skulle lägga ut den här på bloggen, får se hur jag gör.
Sköt om dig L8!
Skicka en kommentar