torsdag 8 april 2010
Räksallad på mitt vis.....
Om man har tröttnat på att äta makaroner, sockerbetor och andra konstiga saker när man köper en räksallad så gör man en själv. Det är enkelt och man får den att smaka precis som man själv vill.
Så här gör man min variant av räksallad och hur den smakar får vara målet med blogginlägget.
200g Räkor (skalad vikt)
2-3 Ägg
2msk Majonnäs
1-2 tsk Dijon senap
2-3msk Pepparotsvisp
1kruka Dill
Skalet av en ½-1st citron
Salt, peppar och citronsaft
1. Koka äggen.
2. Skala räkorna under tiden.
3. Blanda ihop majonnäsen, senapen, citronskalet och pepprotsvispen.
4. Skala äggen och ta ut gulan. Hacka äggen och lägg i dem, räkorna och den finhackad dillen i majonnäsröran.
5. Vänd ner allt försiktigt, smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Vad man gör med räksalladen sedan får fantasin arbeta med. Man behöver ju inte äta den på en rostad toast. Man kan lägga den på en panerad spätta eller något annat kul.
Räksallad är utmärkt mat dagen efter en trevlig fest. :)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Låter smarrigt! Pepparrot som smaksättning kan ju aldrig bli fel :0)
Skicka en kommentar