torsdag 24 september 2009

Efterrätt, Limepaj.

Limepaj

Får jag föreslå en efterrätt till helgen?
En smaskig limepaj med vaniljglass, det kan bara inte gå fel.

Följande behövs

Pajdeg
150 g Smör.
4 ½ dl Vetemjöl.
2 msk Strösocker.
1 st Äggula.

Fyllning
2 st Limer.
3 st Ägg.
2 dl Strösocker.
2 dl Vispgrädde.
2 msk Vetemjöl.
1 tsk Vaniljsocker.

Tillbehör och garnering
Florsocker.
Citronmeliss.
Vaniljglass.

I köket

1. Smält smöret. Blanda mjölet, sockret och äggulan till pajdegen.

2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, c:a 24cm i diameter. Låt vila i frysen c:a 10 minuter.

3. Sätt ugnen på 200 grader.

4. Tvätta limerna i ljummet vatten, riv det yttersta skalet. Se till så att det inte kommer in på det vita. Pressa sedan ut saften ur limerna.

5. Vispa äggen och sockret till fyllningen pösigt. Rör i limeskalet, limesaften och de övriga ingredienserna till fyllningen. Häll i pajformen.

6. Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen blir fast, 30-40 minuter. Lägg folie över om pajen börjar se mörk ut. Låt den sedan svalna.

7. Innan servering siktas florsocker över och garnera med citronmeliss. Serveras med vaniljglass.

Smaklig spis!

P.s för de som är fotointresserad, bilden är tagen i befintligt ljus med 50mm objektiv.
Bländare 2.0, 1/40 sekund och iso 1250.

7 kommentarer:

imse sa...

Frestare där....

Micke sa...

Imse, :)

Gisan sa...

Ja frestande låter det men jag avstår från sånt nu. Kramar... (Vacker bild)

Pikegirl sa...

mmmmmmmm.........helt plötslig kommer jag på varför jag INTE borde vistas på din blogg ;)

Kram

Helena Ljunggren sa...

Lime, mums! Det ser supergott ut verkligen!

Micke sa...

Gisan, ibland får man avstå, men någongång kan man smaka lite av det goda. :)

Pikegirl, kul att se dig igen! Klart du skall besöka min blogg. :)

Helena, den var ljuvlig! :)

cecber sa...

Det där såg gott ut, det får man kanske prova en dag :0)

BlogRankers.com
Bloggtoppen.se