måndag 20 december 2010

Vinter i sinnet, vinter i bildMitt minne är ju fantastiskt bra och sträcker sig långt tillbaka i tiden, så jag kan informera er om att Skåne har inte haft en vit jul sedan 1976!

Och nu skrattar alla mycket hjärtligt av de som känner mig väl. Det finns ingen möjlighet att information hämtad från mitt minne är korrekt.

Därför försökte jag få fram säker information om vädret genom åren. Det var inte en lika enkel uppgift som jag trodde. Det verkar i alla fall som vi hade en vit jul förra året, men det hör verkligen inte till det vanliga julaftonsvädret. På de senaste 110 åren har vi haft 17 jular med snö. Jag skriver inte vit jul, för det är inte alltid snön är vit i Malmö. :)

Ovanstående påstående om att vi inte haft en vit jul sedan 1976 är således ett grovt faktafel. Senaste vita jul i Malmö var 2009. Otroligt viktig information som jag lyckats att förtränga under 2010, som tur är får vi en repris! :)

6 kommentarer:

Dan sa...

En vit jul ja...och kanske kanske kanske kan jag fotografera på julafton med lite tur. Posten ska ha sin gång, men min kamera är på g tillbaka :) Med tanke på ditt minne...Hej, jag heter Dan och vi har många gånger plåtat tillsammans! Ska vi ta en tur när min kamera äntligen landar här igen? :)

Micke sa...

Dan, dig kommer jag ihåg!
Idag var det ett fantastiskt ljus ute i Mölleberga. Det var -17, solsken och dimmbankar. Magiskt skulle man kunna kalla det, men inte hade jag någon kamera med mig. Ungefär samma resultat som att ha en Leica. :)

Håller tummarna för att du snart kan få användning av ljuset och då hänger jag absolut på!

Cecilia Bergman sa...

Väldigt vacker bild! Jag hoppas snön ligger till julafton, vore ju typiskt om den regnade bort den 23:e. Men prognosen ser ju ganska snösäker ut. God Jul!

Micke sa...

Cecilie, jag räknar med att det är snö på julafton.:)

God Jul!

junitjej sa...

Vilken fin bild!

Micke sa...

Tack Junitjejen!
Bilden är tagen utanför mitt jobb en en morgon med nysnö.