tisdag 16 mars 2010

Choklad & Apelsinkrokantglass

Choklad & Apelsinkrokantglass

Hej älskling!

Skulle du vilja sitta med mig i solen och äta min hemmagjorda glass?
Jag har lagt all min kärlek i den för att vinna ditt hjärta, vågar du prova?

Innehållsdeklaration.

6 st Äggulor
5 dl Standard mjölk
½ dl Socker
200 g Marabou Mjölkchoklad Apelsinkrokant

Den planerade vägen till Camillas hjätrta.

1. Koka upp mjölken och smält ner chokladkakan.

2. Vispa äggulorna tillsammans med sockret.

3. Blanda mjölken och de vispade äggulorna, vispa ihop.

4. Slå smeten i en kastrull på medelvärme och rör sakta i den tills det börjar tjockna. Låt det bli så tjockt att det känns som en lite rinnig mouse.

5. Kyl smeten innan den går ner i glassmaskinen.

Serveras gärna med lite apelsin till och ät den med någon du tycker om i solens värme.

5 kommentarer:

Dan sa...

Jag tror de flesta glömmer sin kära momentant när man äter den.
Oj, vad förföriskt gott det ser ut!

Micke sa...

Dan, vad bjuder du på ikväll? Kanske jag skall ta kameran med så gör vi en fotosession av det?

Dan sa...

Va! ni vill inte ha några överraskningar.....eller är det ifall ni ska käka lite innan..haha :)

Nåja....vi börjar med tre tapas. Färskost med rom och finhackad rödlök, parmesanchips med pinjenötter och tapenade och lite annat plock med oliver, wasabinötter etc. Till detta hade vi tänkt korka upp lite fransk champagne, en André Clouet – grand reserve. :)

Sedan blir det fläskfilé i vitlöksmarinad. Grillad hårt i någon minut sedan färdiggjord i ugn långsamt i 100 grader. Potatisklyftor, kokta i 4 minuter med skal, sedan färdiggjorda i fritösen till härlig krispighet. Havssalt. Det blir en Sambal oeleksås och små hela champinjoner med purjolökröra. Här hade jag tänkt mig en Rioja, Lagunilla reserva 2004.

Sedan låter vi maten smälta en stund innan Lotta plockar fram en konjakschokladkopp. Jag gör varsin doppio med valfri avec.

Du får självklart ta med kameran ifall du vill! Annars har jag en också......:)

Välkomna

Dan sa...

Jamän...hur kunde jag glömma Lottas världsberömda ensalada mixta till huvudrätten. Linjerad med Hojiblanca extra virgen, grovsalt och grovmald svartpeppar.

Micke sa...

Okej Dan, låter som om kvällen är välplanerad och det kittlar mina gastronomiska impulser. Ser verkligen ut som att kameran skall med, och det endast för att det skall bli fotograferat av en kamera värdig tillfället. Kan ju inte fotografera ett Nikon moment med en Canon. :)

Låt oss gör en spontanfotografering ikväll. Inte fundera så mycket över det i förväg utan låt oss inspireras av dofter och färger just i ögonblicket. Inspiration lär ju inte saknas när maten presenteras. :)

P.s Har en liten föraning att det kommer att scrappas en del. :)