söndag 20 september 2009

Bravo Friscus

Bravo Friscus

Skånemejerier och Probi har utvecklat en ny juice som de kallar ”förkylningsjuicen” Bravo Friscus. Bravo är 100 % naturlig fruktjuice och det enda som läggs till i Bravo Friscus är
de två patenterade probiotiska bakterierna; Lactobacillus paracasei 8700:2 och Lactobacillus plantarum HEAL9.

Jag citerar Skånemejeriers egen presentation av juicen.

Om Bravo Friscus

Bravo Friscus är en ny juice med dubbel bakteriekultur som stärker immunförsvaret med vetenskapligt bevisade positiva effekter vid förkylningar. Regelbunden konsumtion av juicen leder till kortare förkylningsperioder och lindrigare symptom vid ett förkylningsförlopp. Bakterierna i juicen är kliniskt testade. Resultatet visar enligt försökspersonerna en mycket god eller god effekt på 70 % av dem som konsumerar bakterierna i juicen regelbundet.

Lanseringen har föregåtts av ett antal års arbete på forskningsföretaget Probi i Lund. Probi har gjort screeningstudier av bakteriestammar för att hitta rätt bakterier. Det är lundaforskarna bakom ProViva som tagit fram två probiotiska bakterier som i kombination ger juicen denna effekt vid regelbunden konsumtion.

Bravo Friscus har berikats med två bakteriestammar, en L. paracasei och en L. plantarum stam.
Bakteriekombinationen påverkar olika delar av immunförsvaret och stärker immunförsvaret och gör att konsumenten blir fortare frisk och att symptomen minskar vid förkylning.

Bravo Friscus är en naturlig 100-procentig juice och finns i smakerna apelsin med acerola och äpple med tranbär. Juicen säljs i enlitersförpackning och kommer i butik att kosta 17-20 SEK.”


Om den håller mig eller någon annan frisk kan jag inte verifiera men jag blev nyfiken och ville smaka den. Jag började med att ta fram den på frukostbordet.

Smaken Apelsin med Acerola passar inte så bra på mitt frukostbord, Acerola ger en lite bismak som är svår att kombinera med andra källor av mat. Jag föredrar denna juice kall i ett glas som ett snack. Jag gillar smaken men den är speciell. Den lägger sig en bit bak på tungan och håller sig kvar en stund. Den upplevs som frisk men acerolan kan även uppfattas som lite artificiell.

Däremot fungerade Äpple med Tranbär ypperligt till frukost. Den har en väldigt tydlig äpplesmak och smakar lika friskt som ett grönt äpple av sorten Granny Smith.

4 kommentarer:

Dan sa...

Låter god! Måste provas...

Här har du ett helt perfekt exempel där simultan tilt/shift hade varit perfekt. Shiften har du använt till perfektion :) men tänk så bra om du samtidigt kunnat använda lite swing för perfekt optiskt skärpedjup. Mumma sånt.

Micke sa...

Dan, det tycker jag den är värd, provas alltså. :)

Vet du vad Dan, jag har inte använt tilt/shift optiken. Jag fuskade och rättade upp den i PS. :)

Dan sa...

Haha...inte fuska när du har tilt/shift...:) Visst, det kan man ju också göra i PS, men annars hade det inte gått från den vinkeln och med den brännvidden.

Jag vill i all välmening göra dig uppmärksam på ett tankefel i redigeringen. Det är ett vanligt fel som både bildskapare och "tittare" ofta förbiser. Det handlar om exponerade zoner och skuggor.
Du har skapat en "omöjlig" ljussättning. Vänster sida på förpackningen är exponerad ett halvt steg mer (än höger) men det är ändå där skuggan faller. Detta går inte i en studio-setup att göra i kameran. Givetvis skulle sidan kunnat se ut så, men då hade inte skuggan varit där på bordet...Du skulle vänt höger och vänster sida (exp)för en helt realistisk bild och ändå bibehållt samma tydlighet och känsla.
Prova gärna att plocka upp bilden och ändra exponeringen på sidorna och titta på dem sida vid sida så ser du omedelbart vad jag menar...:)

Micke sa...

Dan, den är tagen med 14mm och jag tror att det är bländare 2,8.

Jag ser vad du menar och håller med dig om att det hade varit bättre med två exponeringar. Bilden är tagen med endast en exponering och i naturligt ljus med en reflektor och en upplättnings blixt. I PS tog jag bort distorsionen, lite levels och en liten kloning på bakgrunden. :)

BlogRankers.com
Bloggtoppen.se