lördag 9 augusti 2008

Mot ljus från mörker....

Från Mörker mot Ljus

Vi möter snart en mörkare årstid, i år har vi mer ljus att ta med oss in i hösten.
Men om mörkret har varit närvarande hela sommaren finns det då ändå ljus över till hösten? Måste det gå från mörkt till svart?

Jag tror att ljuset precis som allt annat i livet har en cykel. Cykeln är till för att vi skall kunna känna igen olika perioder och stadier i ett förlopp. Det är en bana som går runt och det är jag som är min egen banbyggare.

Det kan vara svårt att hitta ljuset. När jag fotograferar är jag beroende av ett ljus, inte nödvändigtvis ett starkt ljus utan ett ljus som belyser ett ögonblick. Om ljuset inte är starkt så måste min kamera titta längre än vad jag behöver göra för att upptäcka ljuset, dvs längre exponeringstid. Ibland måste jag försöka fabricera ett eget ljus för att rädda ögonblicket.

Det ni ser på mina bilder är inte alltid verklighet. Med bilden som redskap försöker jag skapa och återge en känsla som jag har av just det ögonblicket.

2 kommentarer:

Gunilla sa...

intressant reflektion!

Micke sa...

Tack för din kommentar Gunilla.

Jag ville ha lite feedback på denna texten så jag har plågat min omgivning för att få reflektioner.

Det har visat sig att det är väldigt blandat hur man tar in texten. Rätt spännande tycker jag. För visa är det bara ett inlägg utan betydelse, en del tycker att det beskriver hur jag tänker för att ta en bild och en del förknippar det med livet.

BlogRankers.com
Bloggtoppen.se