måndag 3 mars 2008

Vardagsmeny

Sprödbakad fiskfilé med Curryremoulade och Parmesanpotatismos

Måste erkänna att jag tar en genväg ibland fast det egentligen inte är en genväg. Jag har här använt mig utav ett djupfryst halvfabrikat, inte bra, inte bra. Jag lurar bara mig själv, det skulle inte ta längre tid att panera en firre själv.

Men så här ser vardagen ut ibland, frysen kan vara en räddande ängel. Nu skall jag försöka att piffa till detta så att man glömmer det frysta halvfabrikatet.

Då gör vi en liten inventeringslista, jämför och plocka upp de saknade ingredienser från närmaste affär.

Sprödbakade fiskfiléer, djupfrysta, Brrrrrrr.
1kg Potatis av mjölig sort.
2 dl Färskriven Parmesan.
Standardmjölk.
Smör.
2 dl Crème Fraiche, jag har använt mig av en 8%.
6 msk Bostongurka.
1 msk Majonnäs.
1 msk Hultbergs milda senap, det är den med röd kork.
½ tsk Curry.
Blandad sallad och tomat.
Persilja

1. Skala potatisen och sätt dem i kok, glöm inte saltet.

2. Lägg crème fraichen i en skål, rör ner bostongurkan, majonnäsen, senapen och curryn, smaka av med lite salt. Ställ i kylen så länge.

3. Sätt på en stekpanna på medelvärme, lägg i den sprödbakade fisken. Låt den få ha sin tid på pannan, de får inte bli svarta så passa värmen :)

4. När potatisen är kokt slår man av vattnet, fram med potatisstöten och börja krossa potatisen. Klicka i ett par rejäla klumpar smör, låt smälta samtidigt som det stötts, fyll på med lite mjölk till önska konsistens. Rör nu ner parmesanen och smaka av med en liten nypa socker, salt och peppar.

Lägg upp det snyggt på en tallrik med persilja på toppen. Det betalar sig att lägga ner lite tid på att få ögat att vilja äta maten innan den kommer till magen, upplevelsen förhöjs betydligt.
Till detta dricker vi vatten, men det är valfritt.

Det var vardagsmat från vårt kök, smaklig spis!

4 kommentarer:

Tesa sa...

Trevligt med lite vardagsmat, även om jag gärna ser sånt man kan unna sig när man har mer tid, men tyvärr ser ofta vardagen annorlunda ut.

Ska själv leka improviserande vardagskock imorgon (idag blir det vad kylskåpet bjuder) med kycklingfiléer, skinka och vitlök. Wish me luck! ;)

Micke sa...

Det finns så lite tid, vem delar egentligen ut tiden. Skulle vilja ha ett snack med den personen :)

Det är roligt att skapa och smaka, lycka till Tesa!

Håkan Bergman sa...

Jag blir så... hungrig :-)

Micke sa...

Ät påg! ;)

BlogRankers.com
Bloggtoppen.se