lördag 13 februari 2010

Verkstaden......

Idag ser en mekanisk verkstad med inriktning produktion inte ut så här. Den manuella handpåläggningen har bytts ut mot datastyrning. Gränserna mellan svarvning och fräsning har också blivit otydliga. De detaljer som tidigare var ett klart fall för fräsproduktion kan ibland även svarvas med dagens maskiner.

Det här ger oss möjlighet att till större del få fram "färdiga" bitar direkt ur maskinen med mindre hantering och omställningar. Billigare för kunden samt oftast med högre kvalitet. Men trots effektivitet och kunskap så har Sverige som tillverkningsland mycket svårt att konkurera med andra länder som tar mindre ansvar för miljö och arbetstagare.

När det gäller mat så försöker många att välja lokalproducerat för miljön, kvaliteten och servicen. Kanske det är ett tänk som man skall försöka utveckla till andra affärsområden för att värna om vår miljö och vårt närområde där familj, vänner och släkt finner sin försörjning?

2 kommentarer:

vee sa...

Närproducerat är bra för alla parter. Varför köpa in mjölk från Finland, Tyskland eller Danmark när vi har egna kor på bygden?

Micke sa...

Coop bestämde sig för att ta mjölk från Arla i stället för Skånemejerier. Mjölken skulle inte längre komma från Skåne utan transporteras ner till oss genom landet. Anställda blev varslafde från Skånemejerier och det blev rätt mycket uppståndelse.

Kunderna organiserade sig och talade om för Coop att de ville ha sin mjölk från Skånemejerierna.

Idag kan vi köpa mjölk på Coop från Skånemejerierna. :)

BlogRankers.com
Bloggtoppen.se