söndag 28 februari 2010

Hårda bud i Mellerud


Har ni hört uttrycket "Hårda bud i Mellerud"?

Nu vet jag varför det heter så. Förra helgen körde vi upp till Sälen längs med 45:an, en bit efter Vänersborg kom vi fram till Mellerud. På radion hade vi hört vilken kväll och natt man haft i området, 45:an hade varit avstängd och öppnades upp kort förre vi nådde till Mellerud. Turister på vägarna hade fått logi hos traktens befolkning för att inte gå under för vädrets makter. Det var enorma mängder snö som möte oss och vädret strålade välkomnande, inte kunde man tro att det några timmar tidigare hade det varit kaos.



La Strada i Torsby

Vägkrogar brukar inte bjuda på det bästa köket, så för att undvika att bli allt för besvikna så planerade vi in ett stopp lite sidan av vägen. Om man lämnar Malmö tidigt på morgonen så är det lagom att ta lunch i Torsby. Ok, Torsby är valt som stopp, men var skall man äta?

Självklart frågar man Tesa om tips, och hon kom upp med ett par namn. Vi valde "La Strada", ett ställe som skulle visa sig alldeles perfekt för vårt stopp. Tack Tesa!
Det här är inte fina restaurangen utan en bra Pizzeria med mycket god kebab. Servicen är snabb och man får sin mat snabbt så att resan kan fortsätta. Vid våra två besök så var stället mycket välbesökt och det är ju ett gott tecken. :)

3 kommentarer:

Tesa sa...

Jag fick ju aldrig se Dalsland och södra Värmland nu efter senaste snöfallet men har sett tidigare att de haft mycket snö.

Skönt att höra att maten passade bra också! :)

Anonym sa...

Man e redan sugen på ett besök. Har ett tips till dig om att besöka Abdos och inventera butiken. Finns bla en intresant pastahylla. MOL

Micke sa...

Tesa, på resan upp var det mycket snö, men på resan hem så var det ganska blött.

MOL, säger du det. Hmmm, får kanske göra ett besök. :)

BlogRankers.com
Bloggtoppen.se