lördag 28 mars 2009

Vad kan man gör med en Chevré?

Chevré


En enkel förrätt som inte tar många minuter att färdigställa. Chevré osten är speciell i sin smak och kanske inte passar alla så försök att ha koll på om dina gäster uppskattar denna smak.

Shoppinglista
Chevré, c:a 60-75g/ person.
1-2st Päron.
1 påse blandad sallad, gärna med ruccola i.
Flytande honung.
1pkt Bacon.
Eventuellt valnötter eller pinjenötter.

När man väl har röjt undan all distraktion och kan koncentrerar sig fullt på köksregionens redskap så ser arbetsflödet ut på följande vis.

1. Sätt ugnen på 250 grill.
2. Knapperstek baconen och låt den rinna av på hushållspapper.
3. Skiva chevrén och lägg den på en plåt med bakpapper.
4. Ringla lite honung på och sätt in i ugnen några minuter tills den börjar bli varm och krämig. OBS! Låt den inte stå för länge.
5. Skölj och klyfta päronen.
6. Lägg upp lite sallad centrerat på tallriken.
7. Ta ut osten ur ugnen och lägg den ovanpå salladen.
8. Lägg päronen fint mot osten.
9. Strö bacon och eventuellt lite valnötter eller pinjenötter över. Om man önskar lite mer sötma kan man ringla lite honung till över.

Servera gärna en Tarapacá La Cuesta Cabernet Sauvignon Syrah (varunummer 26543, 77: - ).

6 kommentarer:

B. sa...

oh gud vad fint och gott det ser ut! Till och med hos mig som inte är ett fan av ost vattnas det i munnen..! :D

A-M sa...

Ser jättefint ut.
Nu har jag lärt mig länka :-)

Micke sa...

Elisabeth, super, det ser jag som ett gott betyg! :)

A-M, Tack!

imse sa...

Smarrigt, har njutit av denna delikata efterätt om än inte lika vackert upplagd....

vee sa...

Det finns inget jobbigare än att få något som är svårt att svälja när man blir bjuden:) Ost är gott men inlagda kräftstjärtar och bläckfisk.... Den första bilden bäst.

Anonym sa...

Najs, till och med nåt jag klarar!

BlogRankers.com
Bloggtoppen.se